Retailerul suedez de fashion H&M a inaugurat primul sau magazin stradal din Romania, locatia fiind situata in Centrul Vechi din Capitala.

Noul magazin are o suprafata de circa 1.800 de mp si este structurat pe 2 etaje, la ultimul fiind expusa colectia de decoratiuni interioare H&M Home. Locatia se afla pe strada Lipscani din Centrul Istoric al Capitalei, o artera care a intrat in atentia mai multor retaileri de fashion.

Magazinul are o echipa formata din 20 de angajati si este al 28-lea din retea.

"Germania este una dintre tarile in care H&M are cele mai multe locatii stradale. Am crescut foarte mult din anul 2011, cand am deschis primul magazin din Romania, astfel incat o locatie stradala a fost o miscare naturala dupa toate magazinele pe care le-am deschis in centrele comerciale. Centrul Vechi merge mana in mana cu conceptul nostru de magazine. Suntem primul mare retailer de fashion care deschide aici", a spus Andreia Urzica, pr manager H&M.

Pana la finalul anului compania intentioneaza sa mai deschida doua noi magazine - in Iris Shopping Center din Titan si Galati - si va extinde cu 800 mp magazinul din AFI Cotroceni.

Astfel, H&M va incheia anul acesta cu un numar de 30 de magazine si 700 de angajati, cu 100 mai multi fata de 2012.

"Am deschis anul acesta 10-12 magazine, in ritm cu anii trecuti. Anul viitor vom continua extindere, cu un plus de 10-15% a ratei de crestere a retelei. Focusul nostru nu este numai Bucurestiului, ci si alte orase din tara", a mai spus Urzica.

H&M a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 71,4 mil. euro, aproape dublu fata de 2011, dupa ce a deschis opt magazine.

H & M Hennes & Mauritz a fost fondata in Suedia in 1947. Pe langa H&M, grupul include marcile COS, Monki, Weekday si Cheap Monday, & Other Stories, precum si H&M Home.

Grupul H&M are peste 3.000 de magazine in 52 de piete, inclusiv pietele de franciza. La nivel mondial, vanzarile H&M au crescut cu 4,2% in primele noua luni ale anului fiscal, de la 88,3 miliarde coroane la 92 miliarde coroane (10,6 miliarde euro). Numarul de angajati a ajuns la 104.000.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri