Producatorul de inghetata Betty Ice, detinut de omul de afaceri sucevean Vasile Armenean, va incepe din sezonul urmator sa livreze direct la locuintele clientilor, pentru inceput in Bucuresti, prin intermediul comenzilor plasate pe magazinul online.

“Vom incepe sa livram direct acasa incepand din 2015. Motivatia este simpla: mergi la un supermarket si cumperi inghetata. In cat timp ajungi acasa? In 30 de minute inghetata se topeste, deci produsul si munca din spatele lui vor fi deteriorate. Prin livrarea direct acasa ne asiguram ca produsul ajunge in forma lui optima”, a explicat Vasile Armenean pentru wall-street.ro.

Pentru inceput livrarile acasa vor fi realizate pentru consumatorii din Bucuresti. Sistemul va functiona in felul urmator: pe site-ul magazinului online Betty Ice va fi afisata in fiecare saptamana zona si strazile unde vor fi executate livrari la domiciliu astfel incat consumatorii sa poata plasa comanda, ulterior produsele fiind livrate intr-un interval de pana la 2-3 zile cu ajutorul masinilor speciale din flota Betty Ice. Nu va exista o limita privind valoarea comenzii.

In prezent, Betty Ice detine o flota de 200 de masini speciale pentru transportul inghetatei. Daca proiectul va functiona producatorul intentioneaza sa extinda acest sistem de livrare si in alte orase mari din tara, cu peste 300.000 de locuitori.

Potrivit lui Vasile Armenean, compania vizeaza ca online-ul sa reprezinta in urmatorii 3 ani 5% din total business. Anul trecut, Betty Ice a incheiat cu afaceri de 86,7 mil. lei (circa 20 mil. euro) si un profit de 4,5 mil. lei (aproximativ 1 mil. euro). Pentru acest an Vasile Armenean se declara “fericit” daca afacerile vor atinge 19 mil. euro. “Primul semestru din acest an este sub anul trecut cu pana la 20%. Vremea a fost principalul factor. Chiar daca august va arata mai bine din punct de vedere meteorologic nu va putea face din 2014 un an mai bun. Vom fi clar sub 2013”, a spus Armenean.

Fondat in urma cu 25 de ani, producatorul de inghetata Betty Ice detine o unitate de productie in Suceava, cu o capacitate de 120 de tone pe zi. In sezon numarul angajatilor ajunge la 900 de persoane, iar in extrasezon echipa este formata din 600 de salariati.

Vasile Armenean a intrat in industria inghetatei inainte de anii 1990, pe cand locuia in orasul austriac Linz. Armenean lucra intr-o fabrica de ochelari si, la solicitarea unui prieten care era angajat intr-o gelaterie l-a ajutat in prima instanta la repararea unui utilaj defectat. I-a placut ideea unei afaceri cu inghetata si si-a dorit sa dezvolte acest concept pe piata autohtona. In 1992, omul de afaceri sucevean a decis sa se intoarca in tara si doi ani mai tarziu a pus bazele afacerii Betty&Cris, alaturi de alti doi parteneri. In 1998, cei doi parteneri au iesit din afacere, Armenean ramanand singurul actionar. Avea la momentul respectiv 50 de angajati si trei camioane pentru distributie.

In prezent, consumul anual de inghetata din Romania este unul dintre cele mai scazute din Europa, respectiv 1,6 kg per cap de locuitor. Spre comparatie, in tarile scandinave consumul anual se ridica la 8 kg/capita. Printre cei mai importanti producatori de inghetata se mai numara Unilever si Nestle, alaturi de nume locale precum Kubo Ice Cream, Alpin 57 Lux si Top Gel, acestia impartind o piata evaluata la 150 mil. euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri