Sorin Minea, proprietarul producatorului de preparate din carne Angst, a agreat preluarea a 20 de magazine operate de reteaua Angst din Bucuresti de catre retailerul Mega Image, cea mai mare retea de magazine de proximitate din tara.

In acest moment, preluarea magazinelor Angst este in proces de aprobare de catre Consiliul Concurentei. “Aceasta preluare se incadreaza in strategia de dezvoltare Mega Image prin magazine care au o pozitionare foarte buna in zona urbana. Cele douazeci de magazine Angst vor consolida reteaua noastra de magazine. In acelasi timp, preluarea ne va aduce noi oportunitati de vanzari si sinergii de achizitii,” declara Xavier Piesvaux, director general al Mega Image Romania.

In luna mai, producatorul de preparate din carne Angst a decis sa iasa din contractul de franciza incheiat in urma cu aproape trei ani cu retailerul francez Carrefour pentru 22 de magazine. “A fost o decizie luata in urma unor discutii purtate cu reprezentantii Carrefour, o decizie luata de comun acord. Am iesit din franciza, insa ramanem parteneri. Noi le-am explicat ce dorim sa facem in continuare, avem o viziune diferita. Vrem sa ne concentram pe magazine specializate”, declara la momentul respectiv pentru wall-street.ro Sorin Minea, care controleaza un business de 42 mil. euro.

Mai mult, pentru acest an proprietarul Angst intentiona sa extinda reteaua de magazine, fara a preciza insa numarul de noi unitati pe care le are in plan. Investitia intr-un magazin Angst variaza in functie de dimensiunea acestuia de la 30.000 de euro pana la 150.000 de euro, potrivit lui Sorin Minea.

De data aceasta insa producatorul de preparate din carne sustine ca decizia vine ca urmare a intentiei de a se concentra in directia productiei de carne procesata.

Veniturile anuale estimate pentru cele 20 de magazine preluate sunt de 21 de milioane de euro, locatiile avand fiecare suprafete de vanzare cuprinse intre 90 si 750 mp.

Angst a fost infiintata in 1990, fiind o investitie romano-elvetiana. Firma este controlata de Sorin Minea care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind impartit in mod egal intre Liudmila Minea si Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst. Grupul Angst detine trei fabrici, la Buftea (carne proaspata si preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) si Videle (procesare a laptelui).

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu o retea ce va cuprinde miercuri 326 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (173), Shop&Go (152) si AB COOL FOOD (1). Mega Image a incheiat anul trecut cu un profit net de 55,1 milioane lei (12,5 milioane euro), in crestere cu 18%, la afaceri de 2,33 miliarde lei (530 milioane euro), cu 33% mai mari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri