“O prezentare video a produsului pe site ajuta fantastic de mult, pe online nu ai decat simtul vizual, ar trebui sa compensezi prin asta. De asemenea, cred ca un minus al magazinelor este ca majoritatea produselor sunt descrise pur tehnic: ce dimensiuni, ce material, in ce an a fost facut lansat produsul. Foarte putine produse sunt descrise din punct de vedere al clientului, ele sunt prezentate doar din perspectiva producatorului. Acum consumatorul alege dintr-un miliard de produse de la un miliard de producatori si trebuie sa te diferentiezi cumva. De exemplu, daca vinzi camere foto poti spune <<Nu cumpara aceasta camera daca vrei sa faci fotografii la eveniment. In schimb este foarte buna sa o cumperi copilului tau pentru vacanta”, a explicat managerul.

El a adaugat ca una dintre tendintele despre care se vorbeste foarte mult in prezent este big data, adica despre cantitatea foarte mare de informatii pe care retailerii o au despre clientii lor si pe care adesea nu o folosesc.

„Toata lumea vorbeste despre Big Data, dar asta este ca sexul in adolescenta. Toata lumea zice ca o face, dar nu o face nimeni. Sper ca in doi ani sa o facem cu totii pentru ca se vor strange munti de date”, afirma Boerescu.

RetailArena este un eveniment organizat de wall-street.ro si sustinut de Evozon Systems & Hybris Software, an SAP Company. Partenerii Omnichannel Day sunt Vodafone& Mindspeed Communications, iar cele doua module de discutii sunt sustinute de Media Galaxy, respectiv DPD Romania. Partenerii Innovation & Marketing Day sunt VISA, Microsoft si Telekom Romania. Sponsorii evenimentului sunt Carrefour Romania, PepsiCo, Q InStore Radio si Netopia MobilPay.