Marile lanturi internationale din retailul romanesc sustin legea 321 si ar dori sa comercializeze produse romanesti, insa statul nu ajuta producatorii de legume si fructe din Romania pentru ca acestia sa furnizeze marfa in conditii calitative, cantitative si la preturi competitive, a declarat Florin Capatana, director dezvoltare durabila si relatii institutionale Carrefour Romania, in cadrul evenimentului Retail Arena, organizat de wall-street.ro.

„A fost o emotie mare legata de aceste legi, noi vrem sa dam o mana de ajutor producatorilor de legume din Romania pentru ca toate lanturile internationale doresc sa-si dezolte parteneriate solide cu ei. Si noi suntem clienti ai unor magazine si, fiind romani, e in legea firii sa ne dorim produse romanesti, proaspete si in cantitate suficienta. Sunt convins ca daca vom avea oameni care vor gandi programe care sa duca agricultura romanesca la potentialul pe care il are, putem face multe lucruri”, a declarat acesta.

Potrivit lui Capatana, marea problema a producatorilor de legume si fructe din Romania este teama acestor de a se organiza in asociatii profesionale. „Le-am explicat producatorilor romani: statul nu face nimic pentru noi. Primul pas pe care trebuie sa il faca este sa se asocieze, astfel incat, in discutiile cu marile lanturi, sa devina o forta care pot negocia preturi si conditii competitive”, a mai spus reprezentantul Carrefour.

Reprezentantul Carrefour a dat exemplu, in acest sens, Polonia si Ungaria, care, odata ce au observat ca solul nu mai este prielenic pentru mere, au inceput un proces de reconversie, trecand la alta cultura.

Partenerii evenimentului sunt Microsoft (Technology Partner), Omnichannel Day delivered by FAN Courier, Media Galaxy (partener), Altex(partener), PayU (partener), ING Bank(partener),Carrefour (partener), Service Return (sponsor) si VE Interactive (sponsor).

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri