Eliodor Apostolescu, Co-fondator PhoenixY, firma care produce si comercializeaza pufuletii Gusto, a declarat in cadrul Retail Arena ca, desi s-au facut pasi timizi, agricultura romaneasca se indreapta intr-o directie corecta si observa acest lucru din pozitia de antreprenor, care de 20 de ani trebuie sa obtina materia prima pentru pufuleti, malaiul.

El a raspuns astfel unui comentariu din sala, care critica agricultorul roman printr-un citat din anii '80 al lui Marin Preda, si a dat exemplul celui mai mare producator de materii bio din Europa, care - surprinzator sau nu - este din Romania si cultiva in Delta Dunarii.

Vedem cum intr-un domeniu de foarte mare actualitate, Romania este pe primul loc in Europa - Eliodor Apostolescu

Vorbim cu producatori bio din agricultura si pe 10 noiembrie, la evenimentul AgriFinance. Te poti inscrie gratuit la eveniment.

Antreprenorul a tras aceste concluzii legate de agricultura romaneasca din pozitia de producator cu o experienta, care a fost nevoit timp de 20 de ani sa achizitioneze malai, materia prima pentru pufuleti. Apostolescu a fost nevoit sa cumpere in trecut circa 50 de parcele, de la 50 de proprietari diferiti, pentru a reusi sa adune 30 de hectare, aceasta fiind una dintre cele mai mari probleme din agricultura in prezent.

"Daca noi am avut aceasta problema la 30 de hectare, nu vreau sa ma gandesc cum este pentru suprafete de 1.000 de hectare. A fost un gest normal de a restitui pamantul fostilor proprietari, dar asta a distrus vechile organizatii si loturi ale CAP-uri. Incet, incet, suprafetele incep sa se refaca. Chiar cu pasii astia timizi, cu toate problemele pe care le-am avut, eu cred ca suntem pe o cale corecta in agricultura", a concluzionat Eliodor Apostolescu.

Partenerii evenimentului sunt Microsoft (Technology Partner), Omnichannel Day delivered by FAN Courier, Media Galaxy (partener), Altex (partener), PayU (partener), ING Bank (partener), Carrefour (partener), Service Return (sponsor) si VE Interactive (sponsor).

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri