Retailerul suedez IKEA a lansat noul catalog pentru Romania, a 13-a editie pentru piata locala, care ofera o selectie vasta de mobila, decoratiuni interioare si idei de organizare. Mai mult, IKEA a anuntat o parte din colectiile limitate ce vor fi lansate in acest an, printre care o colectie aniversara cu cele mai populare produse IKEA din anii 1950-1960, 1970-1980 si 1990-2000.

Distributia noului catalog IKEA 2019 in peste 800.000 de case din Bucuresti si imprejurimi va incepe marti, 28 august si va dura pana pe 21 septembrie. Cea de-a 13-a editie a catalogului IKEA pentru Romania si a 68-a la nivel global, celebreaza viata acasa si ne invita sa privim in cea mai mare „casa deschisa”.

Noul catalog IKEA are o structura diferita fata de anii anteriori. In primul rand, coperta are un design nou si include o rama alba, inspirata de cataloagele IKEA din anii 1980. Apoi, continutul din aceasta editie se axeaza pe sapte case, fiecare cu povesti noi si inspiratie pentru viata de zi cu zi: cupluri de varste diferite, familii numeroase si familii mici care locuiesc alaturi de colegi de apartament sau oameni care locuiesc singuri in spatii foarte mici.

„La IKEA ne dorim sa aducem idei si inspiratie care se potrivesc alegerilor celor mai multi oameni. Prin urmare, anul acesta am creat interioare complete si ne-am indepartat de conceptul camerelor individuale prezentate pana acum in catalog,” spune Theodor Nica, Communication and Interior Design Manager IKEA Baneasa.

"Pentru a crea casele din Catalogul 2019, am inceput de la studiul IKEA Life at Home Report, care are la baza rezultatele studiilor IKEA realizate in toata lumea. Am aflat ca a avea „prea multe lucruri” este o mare problema pentru stilul de viata modern. Prin urmare, doua dintre case prezinta solutii de organizare a obiectelor si amintirilor. Intre cele sapte case se afla un studio de 16 metri patrati, precum si o casa dedicata stilului de viata sustenabil, toate create cu ajutorul solutiilor IKEA'.

Dupa catalog, vin colectiile limitate la IKEA

Pe langa catalogul de anul acesta, au fost anuntate o parte dintre colectiile limitate IKEA care vor fi lansate in magazinele IKEA anul acesta. Noua colectie GRATULERA a fost lansata cu ocazia aniversarii de 75 de ani de IKEA si aduce in magazine unele dintre cele mai populare produse IKEA din anii 1950-1960, 1970-1980 si 1990-2000. Prima parte a colectiei a ajuns deja, in timp ce urmatoarele doua vor fi lansate in octombrie, respectiv decembrie.

Catalogul IKEA 2019 are aproximativ 300 de pagini, este tradus in 37 de limbi si distribuit in 50 de tari, in 190 de exemplare. Catalogul IKEA este cea mai mare publicatie imprimata 100% pe hartie certificata Forest Stewardship Council™. Asta inseamna ca hartia provine din lemn obtinut in urma unui management cu standarde ecologice, sociale si economice stricte.

Catalogul este un simbol al IKEA din 1951, de cand a fost editat pentru prima data, in prezent fiind tiparit in 213 milioane de exemplare, in 32 de limbi din 48 de tari. Acesta este produs in aproximativ un an si jumatate, iar pentru realizarea sa lucreaza 100 de persoane.

In anul financiar 1 septembrie 2016-31 august 2017, IKEA Romania a inregistrat o crestere de 14% si vanzari in valoare de 586.594.326 Lei, fara TVA. Magazinul IKEA din nordul Bucurestiului a fost vizitat, in anul financiar 1 septembrie 2016-31 august 2017 (FY2017), de 3.323.181 de oameni, iar numarul de produse IKEA care au ajuns in casele romanilor a crescut considerabil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri