In luna iulie 2018, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 5,4%, si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,9%, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Fata de iulie 2017, volumul de vanzari al retailerilor a crescut atat ca serie bruta, cu 5,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,0%. In primele opt luni din 2018, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut atat ca serie bruta cu 6,4% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru retail (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 5,4%, in luna iulie 2018 comparativ cu luna precedenta, potrivit Institutului National de Statistica. Principalul motiv pentru aceasta evolutie este reprezentat de cresterile din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+8,6%), vanzarilor de produse nealimentare (+4,5%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,4%).

In luna iunie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru retail (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2018, scazuse, pe ansaamblu, cu 0,9% comparativ cu luna precedenta, ca urmare a scaderilor din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,9%) si vanzarile de produse nealimentare (-0,3%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,2%, potrivit datelor date publicitatii de catre Institutul National de Statistica.

Vanzari in retail in iulie 2018 comparativ cu iulie 2017

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, inregistrat o crestere cu 5,3% in luna iulie 2018, comparativ cu luna iulie 2017. Aceasta evolutie s-a datorat cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+7,2%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,8%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crewcut cu 5% in luna iulie 2018, comparativ cu luna iulie 2017, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,1%), vanzarile de produse nealimentare (+6,1%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,0%), potrivit datelor date publicitatii de catre Institutul National de Statistica.

Cum au mers vanzarile din retail in primele 8 luni din 2018?

In primele opt luni din 2018 (1 ianuarie – 31 august 2018) volumul cifrei de afaceri pentru retail (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a inregistrat o crestere cu 6,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Motivul: cresterea vanzarilor de produse nealimentare (+7,4%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,9%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,9%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a crescut cu 7,1% in primele opt luni din 2018, comparativ cu aceeasi perioada din 2017, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+8,5%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,5%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+4,6%), potrivit datelor date publicitatii de catre Institutul National de Statistica.

Sursa foto: Shutterstock / George Rudy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri