De asemenea, prin preluarea lantului de supermarketuri Zanfir din Vrancea, Mega Image si-a consolidat pozitia in regiune, cu 10 magazine noi care au inceput sa fie integrate treptat in reteaua proprie. Prima parte a anului a marcat remodelarea a cinci dintre cele zece magazine, in Focsani si Bacau, urmand ca, in cea de-a doua parte a anului, Mega Image sa ajunga in noi teritorii, precum Adjud, Panciu si Targu Ocna, prin remodelarea altor magazine Zanfir.

„Acceleram ritmul expansiunii si ajungem pe noi teritorii, centre urbane puternice, in care vrem sa ne consolidam treptat pozitia de lider de proximitate. A fost un inceput de an alert si vom continua in perioada urmatoare in acelasi ritm, cu deschideri de noi magazine in Iasi si alte teritorii din tara,” spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

Strategia de expansiune Mega Image va continua in a doua jumatate a anului 2019 si va include consolidarea prezentei in zona Moldovei, prin deschiderea primelor magazine pe piata din Iasi, in patru locatii pana la finalul anului, precum si consolidarea pozitiei in pietele deschise recent, din Timisoara si Cluj.

In acelasi timp, dezvoltarea va fi sustinuta si prin consolidarea prezentei in zonele in care Mega Image isi desfasoara deja activitatea de mult timp, precum Bucuresti, Giurgiu si Prahova.

Tot in acest an, Mega Image a deschis Maison des Chefs, primul restaurant concept propriu, situat in zona Floreasca din Bucuresti. Conceptul a fost creat pornind de la tendintele internationale de a transforma spatiul clasic al magazinelor in zone multifunctionale, cu mult mai mult focus pe experiente si pe transformarea modului de a face cumparaturi. Toate ingredientele folosite la prepararea retetelor din meniu provin din gama de produse Mega Image.

Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 697 magazine in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste, Timisoara, Bacau si alte orase din tara, sub marcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Romanesti.

Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer international ce opereaza in prezent pe trei continente. Potrivit celor mai recente date financiare disponibile, compania a incheiat anul 2017 cu afaceri de 4,9 miliarde de lei, raportand o majorare de 14% prin comparatie cu anul 2016.