“From emotions to experiences” este si tema editiei din acest an a retailArena! Vino la cel mai mare eveniment de retail si afla mai multe insighturi. Detalii, aici.

Cu aceasta idee in spate un producator de bere a demarat anul trecut campania #surprindeesenta. “Ne-am dat seama ca trebuie sa trecem la urmatorul pas in comunicarea cu consumatorii. Intr-o lume digitalizata, pe repede-inainte, pierduti in task-uri si deadline-uri, uitam sa ne luam timp pentru noi si sa ne descoperim pasiunea. Ce e cu adevarat important pentru tine? a fost intrebarea care a deschis dialogul cu consumatorii. Iar ca sa-i ajutam sa gaseasca raspunsul, am organizat o serie de activari care sa-i inspire in cautarea pasiunii. Asa am reactivat timp de 6 saptamani ultimul etaj din Carturesti Carusel si l-am transformat in Biblioteca de Esente, un loc deschis publicului larg, care a gazduit cursuri de storytelling, fotografie si gatit”, spune Anca Musat, Marketing Director Heineken Romania, care detine si brandul Silva.

Inainte sa creionam campania, ne-am gandit in primul la rand la nevoile publicului si care e tipul de evenimente cu care ar rezona. Concluzia a fost ca oamenii au nevoie de experiente cat mai diferite, autentice, care sa insemne ceva pentru ei. Sa ajunga acasa fericiti ca au facut ceva constructiv cu timpul lor si ca s-au lasat inspirati de anumite povesti.

Anul acesta, Silva a lansat o noua campanie care ofera consumatorilor ocazia de a aprofunda domeniile de mai sus: Fauritori de Craft. Pornind de la ideea ca berea craft este o bere care pune accentul pe ingrediente si pe procesul de productie, campania a presupus 4 tururi ghidate in ateliere de arta culinara, fotografie, muzica si lemn.

“Pe cat de cunoscute si accesibile sunt aceste crafturi, pe atat de putin stiute sunt locurile in care ele iau forma si povestea din spate. Cati dintre noi am avut ocazia sa intram intr-un studio de muzica, de fotografie sau intr-un atelier de tamplarie si sa cunoastem indeaproape fauritorii? Obiectele lor sunt cunoscute de mii de oameni, dar universul in care ele sunt create ramane inca un mister pentru multi dintre noi”, spune Anca Musat.

Turul Fauritori de Craft dedicat gatitului

Am luat parte la unul dintre tururile propuse de Silva, mai exact cel dedicat gatitului, unde Cristian Cismaru de la Asociatia My Transylvania ne-a purtat prin povestea gustului din perioada medievala si pana astazi.

Turul a inceput in curtea Palatului Regal, unde am aflat ca bucataria romaneasca a inceput sa fie mai rafinata incepand cu secolul XVII, odata ce preparatele curtii regale au inceput sa se afle si pe mesele oamenilor de rand. Tot aici Cristi ne-a spus cum in aproximativ 100 de ani s-a ajuns la 130 de orase cu berarii proprii. Una dintre ele este Silva, a carei poveste isi are radacinile in Transilvania si e strans legata de padurea din zona. Chiar si numele spune asta: Trans Silva, adica dupa paduri.Inainte sa plecam catre a doua statie, am aflat povestea unui bucatar pasionat de la Casa Regala: Iosif Strassman - cel care a creat prajitura Caraiman.

A doua oprire a fost in bucataria lui chef Alex Dumitru, care a gatit un meniu inspirat din cele trei tipuri de bere Silva. Aici Cristi ne-a povestit despre miscarea slow food, care se face simtita de cativa ani si in Romania, Alex Dumitru fiind unul dintre exponentii ei de baza. Conceptul dupa care Alex se ghideaza in fiecare zi este cel de farm to table, motiv pentru care se afla intr-o continua cautare de producatori locali. Tot aici, am aflat de la expertul in bere Adrian Caradeanu ca berea neagra se potriveste de minune cu deserturile, asa cum pale ale se asezoneaza meniului cu carne, iar berea blonda cu preparatele mai light.

Din lipsa de timp nu am reusit sa ajung la ultima oprire a turului, pe terasa unui hotel de unde se putea admira orasul si un loc potrivit pentru a incheia turul cu cateva concluzii despre mancarea romaneasca si cum se potriveste cu berea. Insa am aflat ulterior ca interestul pentru segmentul local de craft este foarte mare in prezent in Romania, iar miza producatorului este in aceasta directie.

“Consumatorul este deschis din ce in ce mai mult catre varietati de gusturi, dintre care sa poata alege ce-l reprezinta cel mai bine. Motiv pentru care in 2017 am pornit pe drumul berilor craft si am reinventat Silva. Am pastrat reteta care a consacrat berea Dark Lager și am imbunatatit reteta berii Blonde Lager prin adaugarea hameiului Cascade, cel mai popular tip de hamei folosit in berea craft. Cel mai important pas a fost insa lansarea unui sortiment nou, Romanian Pale Ale, dezvoltata dupa o reteta autentic romaneasca, ce reafirma rolul berii Silva de pionier in varietatea de gusturi a berii locale”, incheie Anca Musat.