Compania romaneasca IT Genetics, furnizor de solutii hardware si software pe piata DC/POS (colectare de date si puncte de vanzare), a inregistrat o cifra de afaceri de 5,8 milioane euro in anul 2018, in crestere cu 25% fata de anul precedent.

Rezultatele financiare ale IT Genetics au crescut datorita mentinerii unor parteneriate strategice si a dublarii numarului de clienti activi la aproximativ 3.200 de companii. Per total, mai mult de 85% din cifra de afaceri a fost generat de proiectele si parteneriatele incheiate cu companiile client, iar restul de vanzarile online care au crescut cu peste 20%.

“Am avut un 2018 efervescent, cu lansari esentiale, cum ar fi aplicatia mobila ITGStore.ro pentru comenzi de pe Android si iOS si solutia pentru gestionare de evenimente EventsClip, imbogatirea portofoliului de echipamente si, cel mai important, intrarea pe piata din Ungaria. Toate aceste investitii fac parte din strategia pe termen lung de a consolida business-ul IT Genetics la nivel local si de a extinde compania la nivel international, influentand in acelasi timp cresterea afacerii per ansamblu”, declara Liviu Mihai Sima, managing partner IT Genetics.

O miza importanta din business este activitatea din Ungaria, piata pe care IT Genetics a intrat in iulie 2018 si unde a fost inregistrata o cifra de afaceri de 200.000 de euro.

“Ungaria este o piata in care business-urile au o deschidere mai mare pentru implementarea tehnologiilor de ultima generatie pentru optimizarea activitatii, completand foarte bine specificul pietei din Romania. Daca pe plan local avem parteneriate solide cu business-uri din retail, HoReCa, transport si logistica, farma, in Ungaria avem cerere foarte mare de echipamente si de la companii din industriile auto, FMCG, educatie, financiar-bancar, ceea ce ne provoaca sa gandim si sa consolidam strategii si pe aceasta piata”, precizeaza Stefan Axinte, managing partner IT Genetics.

In 2019, fondatorii companiei estimeaza o crestere de 30% a business-ului din Romania si se asteapta la triplarea afacerii in Ungaria, prin investitii care cresc satisfactia clientilor: lansarea unei noi versiuni a platformei e-commerce ITGStore.ro, cu o interfata intuitiva, care asigura o navigare usoara atat pe desktop, cat si pe mobil, si lansarea platformei ITG Business Kit prin care este oferita consultanta necesara clientilor pentru alegerea unor solutii complete gandite sa optimizeze activitatea business-ului.

Totodata, IT Genetics continua procesul de crestere si consolidare a echipei, inceput de anul trecut, si deschide astfel 10 posturi noi la nivel de companie, in special in departamentul de vanzari, un pas natural si necesar de facut odata cu dezvoltarea business-ului.

IT Genetics, companie cu capital 100% romanesc, este lider pe piata DC/POS, avand peste 12 ani de experienta in optimizarea proceselor si a activitatii business-urilor. In portofoliul IT Genetics se afla peste 10.000 de echipamente hardware si solutii software pentru companii din retail, HoReCa, transport si logistica, productie, farma, banking, educatie si alte industrii. Pentru performanta in vanzari, IT Genetics beneficiaza de grade inalte de parteneriate cu producatori renumiti international, Zebra, Honeywell, Brother, Star, Citizen, Datalogic si altii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri