„Vom lansa prima linie de produse Kaufland 100% sustenabile. Vorbim de prima colectie de imbracaminte sustenabila, confectionata din PET-uri reciclate. Aceasta colectie de haine sportive este, efectiv, fabricata din PET-uri vechi, plase de pescuit si deseuri din materiale de plastic”, a spus Hancas, in cadrul unei conferinte de presa organizate de retailer.

PET-urile vor fi colectate in Taiwan, apoi curatate, taiate, topite si transformate in echipament sportiv, a explicat reprezentantul Kaufland, fara sa avanseze o data la care colectia va fi disponibila pentru achizitionare.

Spre exemplu, pentru fabricarea unui tricou sunt necesare circa 12 sticle pet, care sunt reciclate.

Kaufland Romania este parte din initiativa REset Plastic, strategia integrata dezvoltata la nivel international a grupului Schwarz privind plasticul.

De la 1 octombrie, Kaufland a introdus in magazine pungi biodegradbile compostabile la raioanele de legume-fructe, vitrina cu servire asistata, produse care se vand vrac si raionul de paine. Pretul unei pungi va fi de 0,10 lei, iar initiativa vine dupa ce in iulie 2019 s-a majorat ecotaxa pentru pungile de plastic.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine in 8 tari si o retea de 126 de magazine in Romania.