Carrefour introduce duminica, 27 octombrie, pungi 100% biodegradabile la raioanele de fructe-legume, macelarie si peste, la pretul de 0,1 lei bucata si colecteaza uleiului folosit si ofera la schimb ulei proaspat, potrivit unui comunicat de presa emis vineri.

Carrefour Romania lanseaza Duminica Verde, parte din programul de economie circulara Punem Pret pe Plastic, o initiativa prin care Carrefour va incuraja un consum responsabil de resurse in fiecare duminica, prin introducerea de noi produse prietenoase cu mediul, eliminarea produselor de plastic, campanii educationale sau promotii dedicate in magazine, care sa sprijine romanii in dobandirea de obiceiuri mai bune.

Odata cu acest program, Carrefour:

  • Introduce pungi 100% biodegradabile la raioanele fructe-legume, macelarie, peste, mezeluri, produse congelate vrac si mancare pentru animale vrac, contra sumei de 0.1 lei bucata. Pungile de plastic nu vor mai fi disponibile in Carrefour, reducand astfel un consum de aproape 6 milioane de pungi pe luna.
  • Colecteaza uleiul folosit - la fiecare 3 litri de ulei folosit, Carrefour iti ofera la schimb 1 litru de ulei proaspat, marca proprie, iar la 5 litri de ulei folosit, primesti 2 litri de ulei proaspat. Incepand cu aceasta duminica, initiativa va fi disponibila in Carrefour Baneasa, iar pana la finalul lunii va fi implementata in toate cele 35 de hypermarketuri Carrefour. Actiunea este implementata cu sprijinul organizatiei Respira Verde, care va colecta si procesa uleiul folosit pentru a-l transforma in biocombustibil si alte derivate.

Mai mult, incepand cu 1 noiembrie, uleiul va putea fi colectat si prin aplicatia Bringo. Utilizatorii pot anunta livratorii direct din aplicatie intentia de a preda uleiul folosit, iar in momentul aducerii comenzii, livratorul va prelua uleiul si va oferi in schimb clientului ulei proaspat.

Extinderea programului Plata cu PET-ul in alte 5 orase, in care clientii pot achizitiona fructe si legume de la producatorii locali cu 1PET/ bucata. Caravana Plata cu PET-ul continua in intervalul 25 octombrie – 3 noiembrie in Oradea si Timisoara, iar in intervalul 8-17 noiembrie in Buzau si Bucuresti Park Lake. Plata cu PET-ul a avut loc deja in Cluj si Constanta.

Posibilitatea de a veni cu propria caserola pentru raioanele de gastronomie, mezeluri-branzeturi-masline, brutarie-patiserie-cofetarie, macelarie, peste. Putem reduce astfel, impreuna, peste 5 milioane de caserole de plastic, folosite de clientii Carrefour in 2018.

Sursa foto: Mama Belle and the kids//Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri