Grupul de firme Agricola, unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania, anunta ca a inceput investitia a 16 milioane de euro in modernizarea abatorului de pasari Agricola, care va asigura cresterea capacitatii de productie cu 70%.

Europrod, compania care produce semi-preparate, a finalizat investitia a 5 milioane de euro. Astfel, capacitatea de productie se dubleaza, anunta Agricola.

In prima jumatate a anului 2019, grupul de firme Agricola, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de carne, mezeluri si preparate din carne, a avut afaceri de peste 364 milioane lei. Cresterea fata de perioada similara a anului trecut a fost de aproape 7% in contextul in care anul trecut Agricola a facut exit din activitatea de retail de proximitate, iar la inceputul acestui an a iesit din afacerea Comcereal.

Grupul de firme Agricola a inregistrat in 2018 o cifra totala de afaceri de aproximativ 737 de milioane de lei.

Agricola, principalul exportator de carne de pui din Romania, a implinit 27 de ani de la infiintare, in septembrie 2019.

Agricola detine 18% din piata carnii de pui, este lider cu 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola este lider in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania cu 50% cota de piata, medie, in valoare (Nielsen).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri