Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, operatorul lantului de supermarketuri Mega Image din Romania, a inceput instalarea caselor de marcat self-scan, la care clientii isi pot scana si plati singuri produsele achizitionate, in mai multe magazine din Bucuresti, scrie economica.net.

Zilele acestea au pus in functiune casele inteligente din cadrul unitatii din Plaza Romania, urmand ca pana la finalul acestei saptamani sa finalizeze procesul in alte sase magazine.

"Primele patru case Self Scan au fost deschise in magazinul din Barbu Vacarescu, iar pana la finalul acestei saptamani vom avea inca 7 magazine cu self scan: Baneasa, Piata Sudului, Expozitiei, Glucoza, Platinia, Ion Mihalache si Plaza Romania. Pana la finalul anului vom avea in total 10 magazine cu self scan", au declarat pentru publicatia citata oficialii companiei.

Prima unitate in care a introdus acest tip de case este concept-store-ul din Barbu Vacarescu, unde compania are patru astfel de case.

Intrebati daca introducerea caselor de marcat self-scan implica o reducere a numarului de personal, reprezentantii Mega Image au declarat ca este vorba de un proces de eficientizare a activitatii. ”Este vorba despre eficientizarea activitatii, nu de reducerea personalului”, a declarat pentru wall-street.ro, Raluca Alexandrescu, manager al departamentului de comunicare externa din cadrul Mega Image.

Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 697 magazine in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste, Timisoara, Bacau si alte orase din tara, sub marcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Romanesti.

Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer international ce opereaza in prezent pe trei continente. Potrivit celor mai recente date financiare disponibile, compania a incheiat anul 2017 cu afaceri de 4,9 miliarde de lei, raportand o majorare de 14% prin comparatie cu anul 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri