Compania romaneasca 5 To Go, fondata de Radu Savopol si Lucian Badila, a anuntat ca a atras in afacere fondul regional de investitii Mozaik Investments, cu o participatie de 35%.

"Am atras fondul de investitii pentru a ne dezvolta regional", a declarat Savopol, fondatorul 5 To Go.

Aceasta este prima tranzactie din Romania a fondului de investitii Mozaik. "Nu ne implicam in partea operationala. Venim mai mult cu sprijin financiar, care de multe ori lipseste in companiile antreprenoriale tinere din Romania. Cand alegem sa investim, ne uitam la antreprenor, la echipa de management si la potentialul de dezvoltare", a declarat Vlad Busila, reprezentantul fondului Mozaik Investments.

Investitia variaza intre 1 si 5 milioane de euro, reprezentantii companiei refuzand sa ofere suma exacta.

In 2019, cifra de afaceri a grupului va depasi 8 milioane de euro. Pana la finalul acestui an, 5 To Go ajunge la 144 de locatii. Pentru prima parte a anului 2020, 5 To Go are circa 15 contracte semnate pentru noi locatii.

Pentru 2020, 5 To Go vizeaza o cifra de afaceri de peste 12 milioane de euro, iar planul retelei este sa deschida 100 de cafenele, aproape doua locatii pe saptamana si sa creeze peste 300 de noi locuri de munca. Din totalul de cafenele, 50% vor fi in Bucuresti, iar 50% in celelalte orase din tara.

5 To Go a luat nastere in 2015, iar in prezent este aproape de pragul de 150 de locatii si este cel mai mare lant de cafenele din Europa de Est, dar si cea mai accesata franciza din Romania. Pe segmentul lanturilor de cafenele, 5 To Go a ajuns, in 2018, la cota de piata de 31,3% in Romania.

Mozaik Investments este un fond de investitii care a luat nastere in 2018 prin parteneriatul dintre antreprenorul Sacha Dragic, fondator al grupului Superbet, si un jucator in private equity, Roland Haas. Mozaik are in spate mai multi investitori privati, atat locali cat si regionali. Mozaik urmareste sa investeasca in companii cu potential ridicat de crestere oferind capital si know how financiar in schimbul unei participatii minoritare. Sumele investite variaza intre 1 si 5 milioane de euro, iar perioada de investitie poate ajunge si la 10 ani. Fondul acopera Europa Centrala si de Est prin cele doua birouri locale din Viena si din Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri