Retailerul Kaufland a cumparat de la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP) un teren cu o suprafata totala de 16.806 mp in intravilanul municipiului Constanta, valoarea tranzactiei urmand sa ajunga la 3,19 mil. euro, conditionata de anumite clauze din contract.

“Societatea (n.red. Impact) a incheiat in data de 19.12.2019 contractul de vanzare cumparare, in calitate de Vanzatoare, cu KAUFLAND ROMANIA SOCIETATE IN COMANDITA, in calitate de Cumparatoare, prin care a transmis proprietatea asupra unor terenuri in suprafata totala de 16.806 mp, situate in intravilanul municipiului Constanta, judetul Constanta”, se mentioneaza intr-un raport publicat pe bursa de catre compania imobiliara.

Prin contractul de vanzare, Impact si-a asumat obligatii de obtinerea unor autorizatii de construire, in functie de care este conditionata plata transelor de pret. Pretul contractului de vanzare cumparare este de 3,19 mil. euro plus TVA. Suma va fi achitata astfel:

  • 60% din pretul contractului a fost incasat la data de 19 decembrie 2019.
  • 40% din pretul contractului va fi incasat cel tarziu la data de 1 februarie 2021, cub conditia indeplinirii de catre impact a obligatiilor mentionate.

Imapct este controlata de omul de afaceri Gheorghe Iaciu (56,7% din actiuni), compania fiind listata pe Bursa de Valori Bucuresti. In prezent, Impact este evaluata pe bursa la 411,6 mil. lei.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri