Pe lângă rețeaua de magazine proprii din centrele comerciale și cele aflate în parteneriat cu magazinele stradale de specialitate, Sofiaman activează în zona de distribuție offline pe câteva piețe din Europa centrală: Slovacia, Cehia și Croația. Internaționalizarea brandului și pătrunderea pe noi piețe de consum din afara României fac parte din strategia de distribuție și dezvoltare Sofiaman. Cu atât mai mult, din această lună brandul de pijamale și îmbrăcăminte de casă este prezent pe Fashion Days, unul dintre cele mai mari marketplace-uri din Europa de Est, cu prezență în România, Bulgaria și Ungaria.

Pătrunderea pe noi piețe de consum, parte din strategia Sofiaman

„Parte din strategia noastră de dezvoltare e să facem brandul Sofiaman cât mai cunoscut, să creștem disponibilitatea pe toate canalele de vânzare și să fim prezenți în cât mai multe piețe pentru a genera o creștere constantă și sustenabilă a vânzărilor. Colaborarea cu Fashion Days face parte din planul de creștere pe canalul de vânzări online - ne facilitează creșterea numărului de piețe în care suntem prezenți (Bulgaria și Ungaria), precum și creșterea exponențială a numărului persoanelor care iau contact probabil pentru prima dată cu brandul Sofiaman”, declară Daniel Șerban, manager vânzări Sofiaman.

Creșterea vânzărilor pe Fashion Days se va face în mod organic prin extinderea gamei de produse listate, prin adaptarea ofertei la tipologia de client Fashion Days, precum și prin alinierea la activitățile promoționale desfășurate.

„Comportamentul consumatorilor este într-o continuă schimbare, însă facem tot ce e posibil pentru a ne adapta situației curente și pentru a lua deciziile cele mai bune pentru clienții Sofiaman. Vom face în continuare investiții în deschiderea de noi magazine, dar ne vom concentra eforturile tot mai mult și în mediul online. În perioada următoare, ne pregătim de internaționalizare și de pătrunderea pe noi piețe de consum în Europa prin propriul canal online”, declară Florin Cucu, director general Sofiaman.

Brandul de pijamale și îmbrăcăminte de casă Sofiaman se află pe piața din România de aproape 25 de ani, timp în care au fost realizate peste 5 milioane de produse. Sofiaman este unul dintre cele mai mari branduri de profil din țară, în prezent deținând 12 magazine în toată România, peste 300 de distribuitori naționali și o unitate proprie de producție la Târgu Neamț.