De asemenea, Ikea devine un furnizor de energie: lansează un serviciu de abonament pentru energia electrică ecologică în Suedia. Utilizatorii vor primi energie electrică de la soare sau eoliană în schimbul unei taxe lunare fixe în plus față de un tarif variabil. Clienții își vor putea urmări consumul prin intermediul aplicației mobile Strömma, care „întâmplător” este și numele unei zone din provincia Stockholm.

Retailerul de mobilier pentru casă cooperează cu furnizorul său de panouri solare pentru a furniza acest serviciu. Conceptul este de a cumpăra energie electrică la bursa de energie scandinavă și să o revândă fără costuri suplimentare.

Prin achiziționarea de energie de la ferme eoliene și solare care au fost înființate în urmă cu mai puțin de cinci ani, compania vrea să încurajeze construcția unor astfel de ferme. Mai mult, clienții cu panouri solare Ikea pot folosi aplicația pentru a-și urmări consumul și a vinde singuri energia electrică pe care nu o folosesc.

Ikea dorește să extindă acest proiect de energie regenerabilă în alte țări. Până în 2025, compania intenționează să permită clienților de pe toate piețele unde sunt prezenți să utilizeze și să genereze energie verde prin propriile servicii energetice. În prezent, consumatorii pot cumpăra deja panouri solare în unsprezece țări.

Sursa foto: Shutterstock