Aceasta insistă că aparatele electrice și electronice ar trebui să fie confecționate astfel încât să aibă o durată mai mare de viață.

”Producătorii ar trebui să aibă în vedere prelungirea duratei de viață a aparatelor, astfel încât oamenii să nu fie tentați să cumpere produse noi la fiecare perioadă de reduceri. În plus, sunt unele aparate pentru care piesele de schimb sunt mult mai scumpe decât un produs nou, prin urmare e mult mai ieftină achiziționarea unuia nou”, a explicat Puia, în cadrul evenimentului retailArena.

Sursa Foto: Ovidiu Udrescu UDR/ retailArena 2022

Totodată, aceasta a precizat că toate echipamentele electronice și electrocasnice sunt poluante, însă, dacă ar fi cazul unei clasificări, frigidere, lăzile frigorifice, dar și aparatele de aer condiționat ar fi pe primele locuri.

„Toate aparatele care conțin freon sunt foarte poluante. În afară de elementele pe care le vedem cu ochiul liber, cum ar fi o carcasă, aceste echipamente conțin gaze și alte metale grele, care se evaporă și afectează calitatea aerului”, a completat Puia.

Nu în ultimul rând, Puia a îndemnat românii la cumpătare și la analizarea nevoilor înainte de a profita de ofertele și reducerile din această perioadă.

Cumpătare și alegeri conștiente și calculate, acestea sunt principalele mele sfaturi pentru această perioadă, plină de tentații”, a adăugat aceasta.

Evenimentul Retail Arena este organizat de wall-street.ro și Retail.ro, VTEX fiind Main Partner, iar FAN Courier, Online Commerce Day Partner. La categoria Gold Partners intră Cargus, P3 Logistics Parks, Carrefour, Oney, Sameday, iar la Silver Partners îi găsim pe Motorola, Raiffeisen Bank, DWF, Mastercard, GUN Media, Ortec, RTB House, CustomSoft, BaseLinker, Emag, AFI Europe, VIVO!, Environ, Answear, TBI Bank, OLX Business, Offerista, Altex, dar și dm drogerie markt, Httpool și Jidvei. La categoria Sponsor îi avem pe Optimized, MTH Digital, Innoship.

Sursa foto: Roxana Puia/ Facebook