Metro a lansat magazinul online in varianta private beta la jumatate anului 2011, fiind primul lant major traditional care a intrat pe aceasta zona. Compania livreaza business to business, fiind cel mai mare jucator de pe piata pe acest segment.

Compania vinde, in prezent, exclusiv produse de birouri (office supplies) pe canalul online.

Wall-Street.ro: Cum arata portretul robot al clientilor magazinului online al Metro?
Cosmin Costea: Targetam in special firmele cu 1-60 de angajati, specializate pe oferirea de servicii.

Noi avem frecventa de cumparare, spre deosebire de modelul business to consumer. Clientii nostri nu vin si pleaca – cumpara un televizor, un fruct, si apoi pleaca, ci au nevoie constant de produse pentru birouri. Multi dintre ei cumpara mai des de o data pe luna si cumpara in cantitati mai mari decat media unei comenzi online din Romania.

W-S.ro: Cati dintre clientii ce veneau inainte in magazine comanda acum online, renuntand la a veni, fizic, la Metro?
CC: Avem statistici opuse: clienti care prima data au cumparat din Metro pe canalul online, si apoi s-au dus in canalele offline. Probabil erau clienti mai moderni si canalul online li s-a parut ma facil. Apoi, descoperind Metro ca business, s-au dus si in offline.

Canalele intotdeauna comunica in toate directiile; online-ul ajuta offline-ul si offline-ul ajuta online-ul. Unii vad produsul in magazine dar nu pot atunci sa-l care, asa ca il comanda online, altii, invers, vor “sa pipaie” obiectele, dupa ce le-au vazut online.