În mod cert, românii au devenit acum, mai mult ca ca niciodată, interesați de reciclarea produselor de îngrijire. Potrivit retailerilor, programele de reciclare au avut un impact pozitiv asupra consumatorilor, drept dovadă cantitatea de ambalaje reciclate până în prezent.

Reprezentanții Farmec spun că până în luna august au fost reciclate, prin programul „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”, peste 2.500 de produse în magazinele din Cluj-Napoca.

„Considerăm că este un rezultat foarte bun al acestui proiect pilot, mai ales având în vedere faptul că în perioada stării de urgență, magazinele au fost închise, iar apoi au revenit mai puțini clienți decât înainte de pandemie”, spune Andra Șumandea, Specialist Marketing

Programul „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine” a fost lansat la începutul lunii februarie în acest an, în magazinele din Cluj-Napoca, unde au fost amplasate recipiente de colectare pentru deșeurile de ambalaje din hârtie, plastic, sticlă, metal și aluminiu.

Deoarece clienții au oferit un feedback pozitiv, Farmec a decis să extindă programul din 1 octombrie anul acesta și în Târgul Mureș și Oradea. Compania spune că are în plan să lanseze acest program și în alte localități din țară.

Reduceri și produse cadou pentru clienții sustenabili

Pentru a încuraja reciclarea produselor, mai multe companiile oferă consumatorilor o serie de beneficii, printre care reduceri și produse cadou la un anumit număr de ambalaje donate spre reciclare.

În cadrul programului lansat de Farmec, clienții pot aduce la punctele de colectare din magazine deșeuri de ambalaje de hârtie (cutii creme), de plastic (cutii creme, recipiente șampoane și gel de duș, dar și recipiente ale produselor de curățenie din gamele Nufăr și Triumf), de sticlă (borcane creme), de metal și de aluminiu (doze spray aluminiu).

Consumatorii care reciclează prin programul Farmec vor primi un produs cadou la patru ambalaje reciclate. Mai exact, la fiecare ambalaj adus în magazin pentru reciclare, consumatorii vor primi un cartonaș care va fi stampilat, iar la patru “bife”, vor primi un cadou.

Momentan se pot returna produse în cadrul campaniei în 5 magazine: Gerovital din Platinia Shopping Center, Farmec de pe str. București și Farmec de pe str. Napoca – din Cluj-Napoca și în magazinele Gerovital din Târgu Mureș și din Oradea.

De asemenea, și L’Oreal încurajează reciclarea în România prin oferirea de produse cadou clienților sustenabili, prin programul „L’Oréal for the Future”. Kiehl’s, brandul de cosmetice din portofoliul L’Oreal, își motivează consumatorii să aducă in magazine ambalajele goale ale produselor Kiehl’s, oferindu-le în schimb mostre sau produse cadou. În prezent, acest lucru este posibil in magazinele noastre Kiehl’s din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Constanta.

Un alt retailer care încurajează sustenabilitatea este Kaufland. Clienții care reciclează câte trei amalaje din plastic ale produselor cosmetice sau de curățenie, primesc o reducere de 50% la următorul produs de îngrijire.

Programul de reciclare pentru produsele cosmetice și de curățenie a fost introdus anul trecut, în trei magazine Kaufland din țară. În prezent, programul de reciclare a fost extins în peste 20 de magazine Kaufland din toată țara.

Reciclarea produselor de îngrijire

Există totuși o problemă majoră în România în ceea ce privește colectarea si selectarea produselor pentru recilare. Educarea consumatorilor privind reciclarea produselor cosmetice este unul dintre principalele obiective L’Oreal în România. În acest sens, compania transmite consumatorilor modul corect prin care pot recicla produsele de îngrijire.

Produsele cosmetice pot fi reciclate în limitele infrastructurii locale: ambalajele din plastic pot fi depuse în containerele de reciclare a plasticului. Ambalajele din hartie si carton reciclate in containerele dedicate, aluminiul la fel, sticla, acolo unde există capacitate de colectare.

Recipientele trebuie golite de conținut, ambalajele care conțin mai multe tipuri de materiale trebuie descompuse și reciclate separat, etichetele, de asemenea.

„Din păcate, la acestea se adaugă lipsa infrastructurii de reciclare pe mai mult de două fracții în multe localități”, spune Simona Fîrtat, Corporate Communication Manager L’Oréal România.