Compania de reciclare operează centre de producție în Tiszaújváros și Rakamaz (Ungaria) și un hub logistic în Bratislava (Slovacia). Liderul de piață din țara vecină în reciclarea materialelor plastice are o capacitate anuală de procesare de 25.000 de tone și aproape 200 de angajați. Compania produce granule reciclate din polietilenă și polipropilenă, dar și produse personalizate.

Tranzacția se înscrie în obiectivul MOL de a deveni un jucător cheie în economia circulară cu emisii reduse de carbon în Europa Centrală și de Est. Datorită acestei achiziții, MOL va putea dezvolta soluții de reciclare personalizate, de la zero, pentru a răspunde cererii din ce în ce mai mari a clienților pentru astfel de materiale.

MOL va investi 1 miliard de dolari în noi proiecte verzi

În februarie 2021, Grupul MOL a lansat strategia „Shape Tomorrow” 2030+, care include o nouă strategie de sustenabilitate și a demarat deja acțiuni în acest sens. Unul dintre pilonii principali ai strategiei este integrarea economiei circulare în operațiunile MOL, compania intenționând să cheltuiască 1 miliard de dolari în următorii 5 ani, pentru noi proiecte verzi și adaptate economiei circulare. Integrarea și utilizarea deșeurilor este unul dintre elementele cheie ale noii abordări de sustenabilitate.

Avem nevoie de plastic în viața noastră de zi cu zi, plasticul este util, ceea ce nu ne place sunt deșeurile de plastic netratate care poluează planeta.

Gabriel Szabó, Vicepreședinte Executiv MOL Downstream

„MOL a început să investească în economia circulară, pentru că dorim să trăim într-un mediu mai bun, iar pentru asta avem nevoie de mai multe produse reciclate. În plus, există o nevoie din ce în ce mai mare din partea clienților noștri de material reciclat, astfel că acestei cauze îi sunt asociate și bune oportunități de afaceri. Având în vedere acest lucru, în ultimii doi ani am început să construim un portofoliu solid în jurul reciclării. Și nu ne vom opri aici: pentru o economie cu emisii net zero, trebuie, de asemenea, să folosim tot felul de deșeuri ca resursă, într-un mod mult mai inteligent decât în prezent”, a declarat Gabriel Szabó, Vicepreședinte Executiv al Grupului MOL Downstream.

În noiembrie 2019, MOL a achiziționat Aurora Kunststoffe GmbH, un fabricant de materiale compozite din plastic reciclat din Germania. MOL a intrat, de asemenea, într-un parteneriat strategic cu compania germană APK, un pionier în dezvoltarea tehnologiei de reciclare a plasticului, iar recent, a încheiat un parteneriat strategic cu Swiss Meraxis pentru a dezvolta în continuare producția de materiale compuse reciclate pe bază de poliolefine.

Sursa foto: MOL