Potrivit unui comunicat de presă al companiei,,sistemul fotovoltaic din Ernei, judeţul Mureş, este instalat pe acoperişul clădirii şi include o mie de panouri fotovoltaice ce vor asigura o producţia anuală medie de peste 470 MWh şi economii în factura de electricitate ce depăşesc 38.000 de euro/an. În plus, proiectul va contribui la reducerea cu peste o sută de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

De asemenea, în Timişoara, judeţul Timiş, Enel X România instalează pe acoperişul clădirii Selgros un număr de 1.014 panouri fotovoltaice, cu o producţie anuală medie de circa 500 MWh. Totodată, proiectul contribuie la reducerea cu mai mult de o sută de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

Citește și: Facturi mai mici cu până la 90% pentru cei care își pun panouri fotovoltaice. În cât timp se recuperează investiția

În prezent, Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste un milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel şi lider în sectorul soluţiilor energetice avansate.

Sursa foto: Pixabay