Acoperișul metalic cu module fotovoltaice (PV) integrate este soluția inovatoare propusă de Metigla, în parteneriat cu Roofit.Solar, o companie estoniană înființată în 2016, care dezvoltă și produce soluții fotovoltaice 2-în-1, integrate în clădiri (BIPV). Are o capacitate de putere de până la 175W/m², garanție de putere 25 de ani

Acoperișul solar integrat produce energie verde pentru întreaga locuință, fără să afecteze în vreun fel arhitectura construcţiei, fie că este vorba despre o casă, un proiect imobiliar mai amplu, ori o clădire de patrimoniu.

Inovația produsului FALT SOLAR constă în integrarea, din punct de vedere tehnologic dar și ca design, a două produse diferite (panou fotovoltaic şi acoperiş), de cea mai înaltă calitate. Practic, nu mai este nevoie să instalezi panouri solare peste acoperiș, ci beneficiezi de ambele avantaje - protecție în fața intemperiilor și energie electrică din surse regenerabile.

La nivel local, există un potențial semnificativ de creștere pentru energia solară, datorită faptului că în România sunt aproximativ 210 zile cu soare pe an. În plus, la nivel legislativ, există inițiative de a stimula consumatorii să devină prosumatori, adică să producă energie pentru consumul propriu dar și pentru rețea.

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piața din România este prezentă din anul 2000. Creșterea organică și continuă a portofoliului de produse și servicii se bazează pe inovație, calitate premium, pasiune și sustenabilitate. Portofoliul companiei oferă soluții pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte rezidențiale, industriale, pluviale dar și de fațade. Metigla este prezentă şi în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg și Congo.

Sursa foto: Metigla