Proiectul a presupus livrarea la cheie, de către E.ON, a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri care au fost instalate pe acoperișul halei de producție, al depozitelor și pe sol. Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru Transparent Design și o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 367 de tone în fiecare an.

Extinderea proiectului cu încă 230 kW, în 2023, implică instalarea a încă 624 de panouri fotovoltaice cu o putere de circa 284 kWp, printr-o nouă investiție de 255.000 de euro. Contribuția la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 va ajunge astfel la aproximativ 405 tone pe an.

E.ON a asigurat pentru Transparent Design întreg proiectul de investiție pentru eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare personalizată până la implementare și finanțare pe 10 ani, fiind asigurate și serviciile post-instalare. De asemenea, E.ON va asigura și mentenanța întregului sistem fotovoltaic, printr-un contract de mentenanță full service.

Pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde în prezent peste 150 de proiecte finalizate, în valoare totală de 28,5 milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 36 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 de tone în fiecare an.

Sursa foto: E.ON