În 2022, Peticilă menționează că Visual Fan s-a concentrat pe dezvoltarea și comercializarea de dispozitive electronice, diversificarea gamei de televizoare Smart și lansarea conceptului „Green by Allview”.

„ Astfel, au apărut noile linii de business, Visual EV, Solar Energy și Era, și ne-am extins către noi categorii de consumatori”, precizează Lucian Peticilă.

De la intrarea Allview pe piața energiei solare, prin oferire de soluții complete de sisteme de panouri fotovoltaice către consumatori casnici și companii, am ajuns la aproximativ 400 de contracte semnate, peste 120 de dosare de prosumator aprobate, plus altele 150 în curs de aprobare.

Citește și TVA redus pentru panouri solare și pompe de căldură: ce spune legea

”Interesul pentru a obține reduceri la facturile de energie și trecerea la surse nepoluante se manifesta și înainte de 2022, dar creșterea abruptă a prețurilor la gaze și electricitate a dat un imbold interesului față de energie verde. Anticipam această tendință, iar receptivitatea pieței s-a dovedit mai ridicată decât credeam(....) Am observat un interes în creștere pentru implementarea unor soluții de eficiență energetică, atât pentru a reduce costurile, cât și pentru a atinge obiectivele legate de diminuarea emisiilor cu efect de seră”, adaugă Peticilă.

Acesta aduce în discuție datele prelimintare ale Agenției Internaționale pentru Energie(IEA), conform cărora în 2022, investițiile globale au urcat la 560 de miliarde de dolari, în creștere cu 16% față de 2021. Sursa citată mai menționează că, dacă guvernele își mențin angajamentele asumate, investițiile vor ajunge la 840 de miliarde de dolari pe an, în perioada 2026- 2030.

”Aceste tendințe mondiale se regăsesc și în România, iar un bun exemplu este creșterea numărului de prosumatori, de la 12.000, la finalul anului trecut, până la 24.000 pe primele opt luni din 2022. E foarte posibil să se atingă ori să se depășească pragul de 30.000, la sfârșitul anului, urmând să crească și mai puternic în 2023”, precizează CEO-ul Visual Fan.

Citește și: Importatorii de panouri fotovoltaice au și obligații la Fondul pentru Mediu. Analiză EY

Allview oferă peste 240 de sisteme fotovoltaice complete și personalizabile și se așteaptă la o creștere a numărului de clienți în 2023.

”Soluțiile noastre includ consultanță, proiectare cu simularea randamentului pentru 365 de zile, autorizare, instalare în 15 zile în toată țara, întocmirea dosarului pentru obținerea de finanțări nerambursabile, garanție comercială de 12 ani, mentenanță și monitorizare a sistemelor fotovoltaice, invertoare Growatt și panouri cu celule Longi”, explică Peticilă.

Anul acesta, investițiile se vor concentra pe îmbunătățirea și extinderea serviciilor din cadrul liniei de business „Solar Energy”, pentru a putea oferi sisteme de panouri fotovoltaice ce integrează cele mai noi tehnologii, furnizează randamente sporite și pentru a le asigura toate nevoile adiacente, legate de montaj, dar și de accesarea unor surse de finanțare prin programele naționale care încurajează eficiența energetică, precum Programul Operațional Infrastructura Mare(POIM) și acțiunea 4.1.1 - Programul Operațional Competitivitate (POC).

China construiește un parc eolian și solar care va produce energie aproape cât toată România

”Deși ne concentrăm asupra acestei noi linii de business, vom continua să investim și în dezvoltarea gamei de televizoare Smart, o arie de expertiză unde suntem bine poziționați pe piață. Vom lansa noi modele, cu specificiații aliniate celor mai recente tehnologii, design elegant și care le oferă utilizatorilor o interacțiune mai rapidă, intuitivă și facilă”, adaugă Peticilă.

Visual Fan a intrat în anul 2023 cu o echipă formată din 60 de oameni, iar în noul an își propune o creștere a personalului de 15%.

Sursa foto: Allview