În urma câștigării licitației, Electromontaj a semnat contractul pentru proiectarea și construirea infrastructurii pentru cel mai mare parc eolian din Moldova, comuna Ruginoasa, investiție a DTEK Renewables International & Moldova Eolian. La derularea proiectului va participa și Emfor Montaj, companie din grupul Electromontaj, în calitate de subcontractor.

Parcul de la Ruginoasa se întinde pe o suprafață de aproximativ 23 de hectare. Centrala electrică eoliană va avea o putere instalată de 60 MW și odată finalizată va livra o cantitate considerabilă de energie în Sistemul Energetic Național, aproximativ 150.000 Mwh/an. Lucrările Electromontaj sunt programate a se finaliza într-un timp record, până în luna Septembrie 2023.

DTEK Renewables International este o companie de energie verde cu sediul în Amsterdam, care investește în infrastructura de tranziție energetică din UE și face parte din grupul DTEK.

Electromontaj este o companie tehnologică, înființată în 1949, cu sediul în România, cu proiecte în întreaga lume, lider pe piața construcțiilor energetice din România. Electromontaj proiecteaza, construiește, transformă și menține infrastructura pentru distribuţia inteligentă a energiei electrice și este o companie cu capital privat 100% autohton. Din Grupul Electromontaj fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electrotehnica și Hidroconstrucția.

Sursa foto: Unsplash