ALRO unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a anunțat printr-un comunicat transmis BVB că a obținut Certificarea ASI Performance Standard V3 (mai 2022) pentru operațiunile sale din Slatina, România.

Ce este certificarea ASI

Programul de certificare ASI a fost dezvoltat printr-un proces extins de consultare cu mai multe părți interesate și este singura inițiativă complexă de standardizare voluntară de sustenabilitate pentru întregul lanț valoric al producţiei de aluminiului.

Standardul de performanță V3 al ASI, cel mai recent adoptat, definește principiile și criteriile de mediu, sociale și de guvernanță a afacerilor, pentru abordarea problemelor de sustenabilitate în lanțul valoric al aluminiului. Acesta stabilește 62 de criterii în cadrul celor trei piloni de sustenabilitate: guvernanță, mediu și social, care abordează subiecte cheie precum biodiversitatea, drepturile omului și emisiile de gaze cu efect de seră.

ALRO, între companiile din România cu cele mai bune rapoarte de sustenabilitate

„Această certificare prestigioasă de la ASI confirmă progresul nostru în materie de sustenabilitate din ultimii ani. Accentul nostru pe practicile de afaceri sustenabile a început cu mai bine de 20 de ani în urmă, când am investit masiv în echipamente de ultimă generație și eficiență energetică pentru a ne îmbunătăți operațiunile. Începând cu anul 2017, ne-am raportat performanța în materie de sustenabilitate în mod voluntar printr-un Raport Consolidat de Sustenabilitate. Mai mult, în 2021 am publicat o Strategie de Sustenabilitate pentru 2021-2025. Mai multe premii ne-au recunoscut progresul întrucât Raportul nostru de Sustenabilitate este considerat unul dintre cele mai bune de pe piața de capital din România", a spus Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație, ALRO.

ALRO a devenit membru ASI în decembrie 2020. În ultimii doi ani, Compania a implementat cerințele ASI Performance Standard V3 și a trecut printr-un proces complex de certificare în ultimul trimestru al anului 2022. Raportul și Strategia de Sustenabilitate ale Companiei sunt documente esențiale pentru comunicarea și asigurarea trasabilității performanței de sustenabilitate a Companiei. Mai mult, în ultimii ani, Rapoartele de Sustenabilitate ALRO au primit premiile „Cel mai bun Raport de Sustenabilitate”.

Sursa foto: ALRO Slatina