Operaţiunile de reabilitare termică au costat peste 500.000 de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Obiectivele proiectului au vizat reducerea emisiilor anuale de CO2 şi a consumurilor de energie cu peste 40% şi trecerea la o clasă energetică superioară a clădirii în care locuiesc 66 de familii.

"În urma realizării lucrărilor de creştere a eficienţei energetice a blocului, clădirea a trecut de la clasa energetică C la clasa energetică A, conform Certificatului de performanţă energetică", a precizat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

În cadrul proiectului au fost executate, între altele, lucrări de termoizolare a faţadei, terasei şi de închidere a balcoanelor cu tâmplărie şi geamuri termopan. De asemenea, pe acoperişul clădirii au fost montate panouri fotovoltaice, iar corpurile de iluminat şi liftul au fost înlocuite cu altele, mai eficiente din punct de vedere al consumurilor.

Administraţia locală a recomandat asociaţiilor de proprietari să se înscrie în programul de finanţare destinat creşterii eficienţei energetice a blocurilor de locuit, detalii putând fi obţinute de la Serviciul Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Deva.

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva