De altfel, compania a acordat atenție de-a lungul anilor acestui subiect prin campanii de conștientizare, inovații la nivel de produs și programe menite să prevină și să reducă deșeurile generate și impactul asupra naturii.

Pe lângă reducerea consumului de apă, reciclarea materialelor în procesul de producție și alte inițiative sustenabile, implementarea unui sistem fotovoltaic este o măsură extrem de importantă pentru combaterea poluării, adoptată de Tuborg România.

Primul pas în acest proces este instalarea unui sistem fotovoltaic pentru punctul de lucru situat în Pantelimon, Bulevardul Biruinței nr. 89, jud. Ilfov, amplasat pe acoperișul centrului de distribuție și integrarea acestuia în rețeaua de utilizator, prin care se dorește asigurarea parțială a necesarului de energie electrică, primul efect fiind reducerea consumului anual crescut.

Astfel, pentru că procesul de fabricare a berii se desfășoară în flux continuu, cantitatea de energie electrică produsă de sistemul fotovoltaic va fi destinată autoconsumului.

„Producerea de energie din surse regenerabile este un pas firesc în contextul actual al preocupării față de sustenabilitate, dar și în acest context economic, cu creșteri constante la nivelul costului energiei electrice. (...) În 2023 vizăm creșterea eficienţei și dezvoltarea mărcilor din portofoliu, dar și îmbunătățirea eficienței energetice, iar implementarea Solar Project este menită să ne aducă mai aproape de atingerea obiectivelor noastre în sfera sustenabilității”, a declarat Tzafrir Granat, Președinte Tuborg România.

Proiectul „Implementarea sistemului fotovoltaic de energie durabilă pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL”, transmite Tuborg, a fost posibil cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, Programul pentru Energie în România, apelul de proiecte: 3.1 „Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile” – Alte Surse Regenerabile de Energie (SRE).

Sursa foto: Tuborg