Pe 8 aprilie, vor fi plantate pe aliniamentele stradale dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița 70 de arbori și specii locale rezistente la condițiile orașului (frasin, tei, paltin). Este vorba despre arbori, cu vârste de peste 5 ani și o circumferință a trunchiului între 20 și 25 de cm.

Proiectul de plantare și îngrijire al arborilor de pe aliniamentul Râului Dâmbovița face parte din programul „România plantează pentru mâine”, inițiat de o coaliție de 6 organizații neguvernamentale: Mai mult Verde, Act for Tomorrow, Viitor Plus, Plantăm Fapte Bune în România, Pădurea Copiilor și Asociația Parcul Natural Văcărești și sprijinit financiar de compania OMV Petrom.

“Prin această acțiune ne dorim creșterea numărului arborilor din oraș și îngrijirea coridoarelor verzi-albastre din proximitatea Parcului Natural Văcărești pentru o mai bună conexiune între zonele naturale și semi-naturale ale orașului. În același timp, acțiunea este și un bun exemplu de colaborare între factori interesați precum ONG-uri, instituții publice, companii private și voluntari. Dorim să promovăm un exemplu de succes care poate conduce la schimbarea felului în care arată Bucureștiul și la felul în care locuitorii acestora interacționează cu spațiile verzi”, a declarat Dan Bărbulescu, Directorul Asociației Parcul Natural Văcărești.

Alături de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, A.L.P.A.B. a pregătit și sădit, la finalul lunii martie, un spațiu de 500 de m2, situat pe malul Râului Dâmbovița, în apropierea Parcului Natural Văcărești. Au fost plantate peste 15 specii de plante. Acestea, afirmă Administrația, se vor autosusține și vor putea asigura un habitat pentru insecte polenizatoare, hrană pentru păsări și vor contribui la crearea de "coridoare verzi" în oraș.

Sursa foto: Helmut Ignat / Asociația Parcul Natural Văcărești