Aluminiul reciclat 100% va fi utilizat în profilele tâmplăriei de fațadă. Locuințele au fost ridicate de dezvoltatorul Aedas Homes și de firma Technal, care deja de câțiva ani a introdus în proiectele sale aluminiu în proporție de 75%, potrivit msn.com.

Dezvoltatorul imobiliar a explicat că materialul furnizat de Technal – un brand din cadrul grupului multinațional Hydro Building Systems, numit Circal, este primul aluminiu 100% reciclat certificat din lume și este un nou proces de fabricație în Spania.

Cele trei avantaje evidențiate de Aedas Homes sunt că reduce emisiile de CO2 cu 95% față de aluminiul produs în Europa și de 40 de ori față de aluminiul importat din China. Acest material oferă aceeași calitate ca și aluminiul primar, iar producerea lui înseamnă un consum redus de energie.

Aplicând aceste calcule sectorului rezidențial, compania estimează că utilizarea aluminiului reciclat în dezvoltarea Soul Marbella Sunshine echivalează, în ceea ce privește reducerea CO2, cu scoaterea de pe șosea a 30 de mașini pe toată durata de viață a lor (100.000 de kilometri, cu o emisie medie de 10.300 de tone de CO2, conform Agenției Europene de Mediu).

Potrivit subsidiarei Hydro Building System Group, „aluminiul poate fi reciclat de un număr infinit de ori fără a pierde proprietăți, deci este o mare oportunitate pentru sectorul construcțiilor de a-și reafirma angajamentul față de îngrijirea planetei”, ținând cont de faptul că sectorul produce aproximativ 40% din emisiile de CO2 ale lumii.

„Astăzi, de exemplu, avem în circulație aluminiu post-consum, care a fost generat la sfârșitul secolului al XIX-lea”, a spus Xipell, care a explicat că Technal își extrage aluminiul din clădirile care sunt reabilitate sau demolate odată ce ciclul lor de viață este încheiat și îl reintroduce ca materie primă, lucru pe care îl numește „exploatare urbană”.

Sursa foto: captură video / YouTube