„Practic, panourile fotovoltaice instalate deja generează 500 kW putere instalați, echivalentul plantării anuale a peste 11.000 de copaci. Reușim astfel să ne respectăm angajamentul de a ne reduce amprenta de carbon și de a asigura un viitor durabil pentru comunitatea noastră. În plus, suntem protejați de volatilitatea prețurilor energiei electrice”, a declarat Theodora Popa, co-fondator și vicepreședinte Theodora Golf Club. Această inițiativă contribuie la reducea emisiilor de carbon cu aproximativ 250.000 de kilograme de CO2 anual.

Situat în Teleac, județul Alba, la câteva minute de autostrada care leagă Cluj-Napoca de Sibiu, resortul Theodora Golf Club este o destinație premium deschisă permanent. Terenul de golf se întinde pe 56 hectare, cu 18 parcursuri în lungime totală de peste 6,5 kilometri, include și unul dintre cele mai lungi trasee din Europa.

La inaugurarea din 2017 a participat președintele Iohannis, un mare iubitor al golfului. El lăuda atunci resortul drept ”o investiție care ne pune pe harta golfului mondial” și îl descria drept ”o facilitate publică, care nu este destinată profitului”. Investiția a fost făcută de Ioan Popa, proprietarul Transavia.

În 2021, șeful statului i-a și încurajat pe români să practice acest sport, pe care l-a descris drept fiind ”deloc exclusivist”. Neoficial, resortul din Teleac este și locul preferat de golf al președintelui, detronându-l în ultimii ani pe cel de la Pianu de Sus (tot în județul Albă) în preferințele Cotroceniului. De la Aeroportul din Sibiu și până aici, drumul cu mașina durează mai puțin de o oră, iar șeful statului petrece desoeri week-end-ul în zonă.

Sursa foto: Theodora Golf Club