Cu toate că aceste tipuri de obligațiuni sunt niște instrumente mai sofisticate de investiții, CEOul BCR, Sergiu Manea, spune că toate discuțiile ce țin de sustenabilitate nu mai sunt purtate „doar în corporații” Acesta a adăugat că sistemul bancar din România este unul dintre cele mai solide din Europa.

„Aș spune că e cea mai mare emisiune, dar e doar prima dintr-o serie. Sistemul bancar din România este unul din cele mai solide din partea asta de lume. ESG nu este o etichetă corporatistă, este o transformare profundă a unei economii și a unei țări”, a declarat CEOul BCR.

Totodată, președintele BVB spune să atunci când ne refeirm la ESG (environmental, social, and corporate governance/ guvernanța de mediu, socială și corporativă) nu este vizat doar mediul înconjurător, ci și dimensiunea socială.

"Este cea mai mare emisiune de obligaţiuni verzi pe care o listăm la Bursa de Valori Bucureşti, cea mai mare misiune de obligaţiuni corporatiste listată la Bursa de Valori Bucureşti. Vorbim despre o emisiune în valoare de peste 700 de milioane de euro. Cred că merită mereu să subliniem că sunt trei componente acolo, nu vorbim doar despre mediu, nu vorbim doar despre environment, vorbim şi despre social, vorbim despre componenta socială şi de implicarea socială a oricărei companii şi vorbim despre guvernanţa corporativă, despre standardele pe care trebuie să le impunem la nivelul companiilor pentru a le face sustenabile pe termen lung,” a spus Radu Hanga.

Sunt românii dispuși să investească în aceste titluri? CEO BCR: Apetitul este bun!

Sergiu Manea, CEOul BCR spune că nu are nicio teamă că acest tip de ogligațiuni nu vor interesa inverstitorii din România. Acesta și-a susținut afirmațiile spunând că românii sunt la fel de sofisticați ca alte nații în ceea ce privește apetitul investițional.

„Investitorii români nu sunt aparte de alte categorii sofisticate din lume. Aceștia sunt foarte ancorați în tot ce înseamnă transformarea piețelor de capital. Apetitul este bun. Mai mult decât atât, vedem foartă multă preocupare din partea antreprenorilor care își doresc să își diversifice portofoliile, inclusiv în această direcție”. a declarat CEO-ul BCR.

De asemenea, el a spus că emisiunea este prima dintr-o serie, precizând că se referă la întregul sistem bancar din România.

"Au fost momente foarte, foarte dificile în începutul acestui an din punct de vedere al continuităţii pieţelor de emitenţi, în special pentru instrumente de capital, aşa cum este această această emisiune. Ne bucurăm şi mulţumim investitorilor pentru receptivitate. Receptivitatea lor ne-a permis să spunem o poveste a unei pieţe care creşte, a unei economii care câştigă rezilienţă şi a unui emitent, Banca Comercială Română, care face din rezilienţă un scop de fiecare zi", a declarat, la rândul său, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Banca Comercială Română a debutat cu succes pe piaţa internaţională de capital printr-o emisiune de euroobligaţiuni verzi 4NC3 senior nepreferenţiale, în valoare totală de 700 milioane euro, a anunţat banca într-un comunicat transmis în data de 12 mai 2023.

Sursă foto: Wall-street.ro

Sursa foto: Shutterstock.com