Lucrările de implementare a panourilor fotovoltaice din cadrul TRC Park Cluj au început deja și au ca termen de finalizare sfârșitul lunii iulie din acest an și presupune instalarea unei centrale fotovoltaice de 1000 kWp, care va produce anual 1156 MWh de energie verde.

Acest proiect înseamnă 347.4 t CO2 de emisii salvate, adică echivalentul a aproape 16.000 de copaci plantați.

Acesta este primul proiect în care Transilvania Construcții va implementa infrastructură pentru producția de energie verde.

“Înțelegem că planeta noastră se confruntă cu o criză climatică și avem cu toții obligația de a contribui la limitarea creșterii temperaturii globale cu mai puțin de 1,5 grade Celsius. În acest sens, prioritatea noastră este de a reduce emisiile de carbon la proprietățile existente, prin diferite soluții și de a elimina cât de mult posibil emisiile de CO2 în noile dezvoltări, atât în faza de construcție, cât și în faza de utilizare a clădirilor”, spune Andrei Timofte, Director General, Transilvania Construcții S.A.

(TRC Park Cluj - sursa foto: Transilvania Construcții)

Scopul companiei Transilvania Construcții este reducerea emisiilor de CO2 on-site, net-zero carbon și generarea de energie verde pentru chiriașii săi.

“Ne bucurăm să anunțăm că, în următorii cinci ani, compania noastră va continua abordarea sustenabilă bazată pe energii regenerabile și tehnologie pasivă în toate parcurile noastre logistice, iar investiția totală va depăși 10 mil. euro”, a mai spus Andrei Timofte.

TRC Park Cluj a început în anul 2006, pe un teren de 40h situat în com. Jucu, jud. Cluj, în cea mai dezvoltată zona industriala din Transilvania. În prezent, parcul însumează 5 clădiri, cu o suprafață închiriabilă de 42.000 mp, la care vor mai fi adăugați încă 150.000 mp printr-o nouă extensie.

Vrei să afli mai multe despre piața imobiliară, despre cum se vor rezolva problemele urbanistice ale Bucureștiului, cum vor evolua prețurile apartamentelor și dobânzile la creditele ipotecare? Urmărește reConstruct Forum 2023, care va avea loc pe 13-14 iunie, unde reprezentanți ai dezvoltatorilor, constructorilor și autorităților publice vor discuta despre cele mai importante subiecte ale momentului.

Sursa foto: Pexels