Pentru perioada urmatoare, ROBOR va ramane undeva in jurul dobanzii de politica monetara, in prezent situata la 1,75% pe an, asa cum a lasat sa se inteleaga si guvernatorul BNR. Insa, pentru stabilitatea dobanzilor va fi sacrificat cursul de schimb, care va fi supus unei volatilitati mai mari, a punctat Dumitru.

Mai mult, el estimeaza ca, la inceputul anului viitor, vor exista si cresteri ale dobanzii de politica monetara. In acest context, presedintele Consiliului Fiscal a precizat ca este nevoie de un ROBOR stabil, insa asta nu inseamna un nivel redus al acestuia, imposibil de mentinut in conditiile actualelor presiuni inflationiste.

Emisiunea integrala cu Ionut Dumitru o puteti urmari miercuri, 11 octombrie, la 12.30 pe wall-street.ro. Printre temele de discutie se numara situatia incasarilor bugetare, pericolele pe care le reprezinta majorarea deficitului de cont curent de trei ori in acest an fata de anul trecut, impactul cresterii salariului minim asupra companiilor, efectele taierii investitiilor, dar si "surpriza" care ii astepata in special pe bugetari dupa trecerea contributiilor sociale de la angajat la angajator, anuntata pentru 1 ianuarie 2018.

Politica populista determina...
Citeste si: Tinerii vor sa lucreze in administratie sau in Politie! Oare de ce?