Plata defalcata a TVA, un nou episod! Premierul Mihai Tudose promite “nuantarea” actului normativ, astfel incat noul sustem sa se aplice doar firmelor de stat, celor care sunt in insolventa sau in faliment. Ordonanta referitoare la split TVA si accize este pe ordinea de zi de marti a Senatului pentru vot final.

Intrebat daca va renunta la Split TVA, Tudose a afirmat ca “raspunsul este la mijloc” si ca “vom nuanta”. Masura “va fi aplicata firmelor de stat, care sunt in insolventa sau in faliment”, a spus premierul.

La randul sau, liderul PSD, Liviu Dragnea, intrebat fiind daca este posibil ca plata defalcata a TVA sa fie introdusa optional de la inceputul anului viitor, Dragnea a raspuns: "Noi asteptam cu foarte mare interes pozitia ministrului de Finante".

Split TVA si acciza la carburanti, la vot final in Senat

Plenul Senatului are marti pe ordinea de zi pentru dezbatere si vot final introducerea platii defalcate a TVA majorarea accizei la combustibili, masuri luate de Cabinetul Tudose la fianalul lunii august, dar respinse de Comisia de buget-finante a Senatului condusa de social-democratul Eugen Orlando Teodorovici.

Pe 26 septembrie senatorii din comisia de buget-finante au decis, prin aprobarea unui amendament depus in acest sens, ca plata defalcata a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat si firmele aflate in relatii contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind optional in 2018 si obligatoriu doar din 2019, daca se va dovedi functional.Contul va putea fi executat silit numai pentru plata

TVA, iar amenda la prima abatere este eliminata, fiind inlocuita cu un avertisment, cu argumentul complexitatii sistemului si al timpului scurt de implementare, au mai decis senatorii din Comisia de buget-finante.

La acest moment, plata defalcata a TVA a intrat in vigoare de la 1 octombrie, optional pentru firme si ureaza sa devina obligatorie de la 1 ianuarie 2018.

Tot pe 26 septembrie, comisia de buget-finante din Senat a decis, la propunerea PNL, si eliminarea majorarii accizei la carburanti.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 30 august, majorarea accizelor la carburanti in doua etape - de la 15 septembrie si 1 octombrie, cu cate 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanti.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri