Taxa de solidaritate reapare in discursul pliticienilor, desi in urma cu trei luni premierul, acelasi care este inca in functie, declara ca a fost trecuta la "discutate si uitate" pentru ca "deranjul era prea mare". Dincolo de opiniile specialistilor, care infirma utilitatea unei astfel de taxe, am identificat cel putin 10 motive pentru care societatea (cea formata din firme corecte si angajati productivi) respinge aceasta initiative.

1. Taxa de solidaritate… intr-o tara in care salariile bugetarilor se majoreaza, din pix, fara niciun criteriu de performanta, iar cei din privat trebuie sa munceasca inzecit pentru a sustine aceste excese.

2. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care se fura inclusiv banii bolnavilor, iar din spitale lipseste ata chirurgicala!

3. Taxa de solidaritate...intr-o tara cu cea mai mare crestere economica din UE, bazata pe consum, in care incasarile din TVA scad (aproape 40% din TVA datorat la stat se fura)

4. Taxa de solidaritate… intr-o tara in care oameni care au lucrat toata viata la stat afiseaza un nivel de trai extravagant.

5. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care Guvernul cere parintilor sa asigure o parte din gratuitatea invatamantului de stat!

6. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care oamenii pierd sute de ore pe an in trafic, in timp ce banii de infrastructura sun tocati pe pomeni electorale, iar multe miliarde de euro din fonduri europene zac neutilizate.

7. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care cei care muncesc sunt suprataxati, iar altii refuza sa mearga la munca pentru ca...pierd ajutorul social.

8. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care se iau spagi de zeci de milioane de euro pentru contracte cu statul, prin care bugetul este pagubit cu miliarde de euro anual, niciodata recuperate.

9. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care politicienii considera firesc sa isi angajeze copiii, rudele, prietenii in institutii de stat, fara niciun fel de criteriu de performanta.

10. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care cei cu salarii mari deja platesc mai mult decta cei cu salarii mici (16% dintr-un salariu mare e mai mult decat 16% din unul mic, contributiile sociale nu sunt plafonate, asa ca, cu cat salariul este mai mare, cu atat sumele virate la stat sunt mai mari).

Sursa foto: Wolfgang Zwanzger / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri