Premierul Mihai Tudose, invitat la o intalnire cu Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), dupa declaratiile publice ale acestuia cu privire la activitatea BNR. Propunerea vine dupa ce, saptamana trecuta, Tudose a declarat ca este nevoie de o "discutie serioasa" cu reprezentantii BNR pe subiectul privind cresterea euro, sustinand ca Banca Nationala putea interveni in aceasta chestiune, dar nu a facut-o.

"Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, intrunit in sedinta din 27 noiembrie a.c., a luat act de declaratiile publice ale domnului Mihai Tudose, Prim-ministru al Guvernului Romaniei, in legatura cu activitatea Bancii Nationale. In continuarea bunei colaborari institutionale existente, Consiliul de Administratie al BNR isi exprima dorinta de a avea o intalnire cu premierul Mihai Tudose, pentru discutarea evolutiilor economice si financiare actuale", se spune in comunicat.

BNR mentioneaza ca mandatul bancii centrale presupune informarea cu regularitate a Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului si a opiniei publice in legatura cu activitatea sa. In acest sens, BNR publica Raportul anual de activitate, Rapoarte trimestriale asupra inflatiei, Rapoarte semestriale de stabilitate financiara si Minute de politica monetara dupa fiecare decizie a C.A. al BNR, toate aceste documente prezentand in mod transparent activitatea bancii centrale, in corelatie cu evolutiile economice si financiare interne si internationale.

"BNR isi indeplineste obiectivele si atributiile pe baza prevederilor Legii 312/2004 si a articolului 130 din Tratatul privind functionarea Uniunii, care confera independenta institutionala si functionala bancii centrale, pe fondul unui dialog permanent, devenit traditional, cu Ministerul Finantelor Publice si cu alte institutii ale statului. Dialogul are in vedere echilibrarea mixului de politici macroeconomice, al carui rol este esential pentru mentinerea stabilitatii financiare si pentru intarirea capacitatii economiei romanesti de a face fata unor eventuale evolutii adverse", se mai arata in comunicat.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri