“Guvernul va incerca sa mentina deficitul bugetar in limita a 3% din PIB, pentru ca altfel Romania intra in procedura de deficit excesiv din partea Comisiei Europene. Asadar, Guvernul va lua masuri in acest sens. Insa cred ca acest deficit se poate mentine, probabil, prin majorari de taxe, avand in vedere ca majorarile salariale aprobate sunt ireversibile.

Mai mult, presedintele CFA sustine ca situatia investitiilor nu se va imbunatati nici anul urmator.

“Investitiile vor ramane, probabil, la nivelul actual ca si executie. Insa reducerea investitiilor nu va asigura suficienta marja pentru a tine deficitul bugetar in 3% din PIB. Probabil vor fi si alte masuri (majorari de taxe -n.r.)”, a punctat Codirlasu.

Acesta a tinut sa reaminteasca faptul ca si anul acesta, pe langa taierea investitiilor, am avut parte si de majorari de taxe – acciza la carburanti.

Noul proiect de rectificare,...
Citeste si: Guvernul a umflat veniturile in noul proiect de rectificare bugetara

Referitor la piata fortei de munca, presedintele CFA este de parere ca deficitul inregistrat in aceasta piata poate genera recesiune, avand in vedere ca forteaza companiile sa majoreze salariile fara suport din partea productivitatii, situatie care nu poate fi sustinuta pe termen lung.