Temele abordate de premierul Mihai Tudose in aparitiile publice denota o ruptura totala a actualilor guvernanti de realitatea economica din Romania si nu numai. Acesta inca sustine, in cadrul unor emisiuni TV, monologuri in care cresterea economica inregistrata de Romania in 2017 este prezentata ca panaceu pentru toate neregulile din societate. In astfel de momente, pe buzele multor oameni ancorati in realitate stau o multime de intrebari, care insa nu pot fi adresate premierului din cealalta parte a ecranului.

Senatorul Florin Citu a postat pe pagina sa de Facebook un set de astfel de intrebari, care, cel mai probabil, vor ramane fara raspuns:

- De ce intr-un an cu crestere economica peste asteptari sunt taiate investitiile si, in toate iesirile publice, ai avut un discurs nationalist-socialist la adresa sectorului privat? In 2017 investitiile au ajuns la minim istoric dupa ce au fost taiate cu 10 miliarde de lei.

- Daca economia merge asa bine, de ce Romania este tara din UE unde dobanzile la care se imprumuta statul s-au dublat? De ce nu au incredere investitorii in guvernul Romaniei?

- De ce se depreciaza moneda nationala cand economia creste ca-n povesti?

- De ce ati introdus supraacciza la combustibili si suprataxarea contractelor part-time daca economia creste peste asteptari?

- De ce nu respectati Constitutia si tratatele semnate de Romania si ratificate (si cu votul dumneavoastra) de Parlamentul Romaniei (legea 83/2012-ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul uniunii economice si monetare)?

- De ce ati mintit si ati furat banii care mergeau la pilonul 2 de pensii, unde randamentele erau in medie 10% pe an?

“In 2017 ati reusit sa izolati Romania. Nu va mai primeste nimeni la Bruxelles iar investitorii ne ocolesc sau pleaca din tara. Romanii nu mai vor sa-si deschida firme in Romania. In ciuda promisiunilor PSD, romanii au continuat sa plece din Romania pentru o viata mai buna in tari din lume care nu o duc tocmai bine din punct de vedere economic. Romanii prefera orice altceva”, mai scrie Florin Citu in postarea mentionata.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri