Instabilitate politica are ample efecte asupra economiei, de la cele imediate – deprecierea monedei nationale, la cele de durata, cum ar fi stagnarea investitiilor, a absorbtiei fondurilor europene si inflatie accelerata. Presedintele Consiliului pentru IMM-uri, Florin Jianu, atrage atentia asupra acestor efecte si solicita formarea unui guvern responsabil cat mai curand cu putinta.

“In primul rand instabilitatea se vede din punct de vedere economic, o vedem in rata inflatiei, in rata de schimb euro/leu, in investitiile publice, in absorbtia fondurilor europene. In acest caz, fostul ministru a reusit sa stea doar sase luni, a pus cateva lucruri la punct, a spus public ca isi doreste parteneriate intermediare private pentru prima data in Romania, a initiat acest demers si noi i-am pus la dispozitie cateva materiale culese din alte tari pentru a fundamenta o astfel de politica publica. Acum vine un nou Guvern si o ia de la zero. Nu stim ce fel de guvern va veni, care sunt deciziile politice, ce decizii va lua presedintele in acest sens...etc. Ceea ce ne dorim noi este sa avem un guvern cat de repede se poate”, a explicat Florin Jianu.

El a tinut sa precizeze ca infiintarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in urma cu un an, pentru prima data in Romania, este un lucru foarte bun insa, din pacate, actualul ministru de resort (Ilan Laufer -n.r.) nu a introdus in Guvern niciu act normativ, iar gradul de realizare a masurilor de sustinere a IMM-urilor este de aproximativ o treime, cu indulgenta.

“Eu, intr-o luna, am dus in Guvern doua Ordonante. De atunci incoace niciun act normativ nu a fost prezentat de ministrul de resort in Guvern. Ar fi fost multe lucruri de facut, de la Banca de Dezvoltare, la Codul Economic, programe noi de finantare pentru IMM-uri. Consideram in continuare ca viitorul guvern ar trebui sa aiba un astfel de minister al antreprenoriatului si IMM-urilor, cu un ministru care sa indeplineasca trei criterii esentiale: profesionalism, integritate si mai ales performanta. Fara unul din aceste trei atribute este foarte greu sa aduci valoare adaugata”, a explicat Jianu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri