Marius Nica a decis sa-si inainteze demisia din functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene. Decizia a fost luata „avand in vedere contextul actual” si va fi efectiva incepand cu data de 22 ianuarie.

Intr-un comunicat de presa, se mentioneaza ca demisia a fost amanata pentru inceputul saptamanii viitoare „pentru a nu perturba obligatiile oficiale implicate de vizita in Romania, saptamana aceasta, a unei delegatii a Comisiei Europene”

In cele trei trei luni de mandat ale lui Marius Nica, MDRAPFE a semnat contracte de finantare in valoare totala de peste 4 miliarde de euro. In plus, in aceasta perioada au fost lansate apeluri de proiecte in valoare de 2,3 miliarde de euro (bani europeni) si au fost programate pentru lansare in urmatoarele trei luni alte apeluri in valoare de 2,4 miliarde de euro fonduri europene.

„Multumesc ministrilor din Guvernul Romaniei si reprezentantilor Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister si colaboratorilor, alaturi de care am facut echipa, reusind astfel sa obtinem pentru Romania rezultate benefice pe termen lung. Urez succes in implementare beneficiarilor de fonduri europene si incurajez organizatiile sa apeleze la acest tip de finantari. Provocarile anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni in Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau imprumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a declarat ministrul Nica.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri