Reprezentantii institutiei financiare internationale au derulat o misiune de evaluare a economiei romanesti, in perioada 6 - 16 martie, la finalul careia au constatat probleme recurente, cum ar fi slaba colectare a veniturilor la buget, ineficienta cheltuielilor publice, absorbtia redusa a fondurilor europene, incalcarea Legii responsabilitatii fiscale, derapaje in ceea ce priveste guvernanta companiilor de stat etc.

Si acestia au atras atentia ca evolutia economiei se va inrautati in anii urmatori, avand in vedere baza precara a cresterii economice record din 2017, de 7%. Astfel, ritmul de crestere al economiei romanesti ar urma sa incetineasca in acest an ca urmare a mai multor factori: diminuarea impulsului fiscal, investitiile publice reduse, lipsa progreselor cu reformele structurale si inasprirea conditiilor financiare.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock