Află direct noutățile de la experții EY!

În opinia consultantului, lucrurile care ar putea fi învățate rapid de către companiile din diverse industrii constă în dezvoltarea unei culturi de business continuity (plan de continuitate a afacerii), o înțelegere mai bună a ceea ce înseamna riscul de lichiditate și importanța unei simulări continue a situațiilor de criză.

”Această situație creată de pandemia de COVID-19 este văzută ca ceva ce schimbă designul tuturor afacerilor, inclusiv a instituțiilor și serviciilor financiare. Pentru că așa cum le vedem noi, dacă multe dintre ele nu se așteptau la asemenea exerciții de criză, se pare că se confruntă cu unul și nu toate sunt pe deplin pregătite să facă față la ceea ce înseamnă crisis management. Dar, sperăm că la final toată lumea o să înțeleagă ce înseamnă riscul de lichiditate, o politică de business continuity și o politică de disaster recovery pe care să o testeze în mod uzual astfel încât atunci când se întâlnește cu situații reale să fie pregătit și sustenabil”, precizează Ionuț Stere, Manager Forensic & Integrity Services în cadrul EY România.

De asemenea, consultantul speră să învățăm că în perioade de criză este nevoie de o relaxare a reglementărilor de creditare ce fac posibil împrumutul firmelor chiar în astfel de situații în care măsurile luate ca urmare a stării de urgență afectează populația.

”Este un examen inclusiv pentru instituțiile financiar bancare de a găsi exact acele soluții împreună cu reglementatorul în așa fel încât să permită continuarea activității de creditare și în special de susținere a creditării comerciale prin lichiditatea necesară companiilor de a trece peste această perioadă”, adaugă Ionuț Stere.

Poți asculta întreaga discuție purtată cu Ionuț Stere, Manager Forensic & Integrity Services, în cadrul episodului 21 al podcastului Future Banking, accesând link-ul de mai jos:

Citeste si:
Doar câteva instituții financiare au fluxuri coerente de înrolare...
PODCAST  Ionuț Stere, EY...