Gala EY Entrepreneur of the Year 2020 și-a desemnat câștigătorii din această ediție. Marele câștigător al serii a fost Horațiu Țepeș, fondatorul și proprietarul producătorului de acoperișuri Bilka, care a plecat acasă cu trofeul „Antreprenorul Anului 2020”.

Cine este Horațiu Țepeș, Antreprenorul anului 2020

Horațiu Țepeș a intrat în lumea antreprenoriatului în 2007, când compania la care lucra a fost preluată de concurență și a fost pus în situația de a alege: să lucreze în continuare în respectiva companie sau să-și facă propria afacere. A ales cea de-a doua variantă, iar astăzi, compania sa este în topul celor mai importanți jucători din piața de construcții din România. În 2020, afacerea fondată de Horațiu Țepeș în Brașov a înregistrat o cifră de afaceri de 164 de milioane de euro, în creștere cu 21,3% față de anul precedent.

Bilka este o companie 100% românească din Brașov, lider de piață în România în domeniul acoperișurilor, specializată în producția și dezvoltarea de sisteme complete pentru acoperișuri (țiglă metalică, sistem pluvial și accesorii) pentru construcții rezidențiale și industriale. În cei 14 ani de prezență pe piața românească, antreprenorul Horațiu Țepeș a transformat afacerea dintr-un furnizor de acoperișuri într-un brand european. În prezent, Bilka deține cea mai mare fabrică de sisteme pentru acoperișuri din Estul Europei și produsele sale sunt tot mai cunoscute pe piețele externe.

Antreprenorul a concurat pentru marele titlu alături de alți 38 de lideri de business și va reprezenta România în finala mondială EY World Entrepreneur Of The Year, din 10 iunie 2021.

Alte premii acordate la Gala EY Entrepreneur of The Year

În cadrul galei celei de a 5-a ediții a EY Entrepreneur Of The Year România, Mihai Ivaşcu, fondator Modex, a primit titlul EY Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology, iar premiul de excelență acordat unei afaceri de familie de succes, Family Business Excellence Award, i-a revenit familiei Şerban, care conduce Group Şerban Holding.

Compania Modex a patentat o tehnologie proprie (Modex Blockchain Database), care face adopția blockchain foarte facilă și interoperabilă cu orice sisteme tradiționale. Fondată în 2017, Modex este prezentă în patru țări la nivel global și are birouri deschise la București, Londra, Silicon Valley și Washington.

Grupul Șerban Holding operează în prezent șase companii, are peste 400 de angajați și deține peste 12.500 ha de teren cultivate cu cereale, plante oleaginoase și legume, trei ferme de creștere a puilor și cinci băcănii.

Ediția 2020 a competiției EY Entrepreneur Of The Year Romania a inclus două categorii speciale dedicate antreprenorilor care s-au implicat în comunitate și celor care au demonstrat flexibilitate și adaptabilitate la noile realități din mediul de business, induse de criza sanitară.

Premiul Social Responsibility in the context of Covid-19 (Responsabilitate socială în perioada Covid-19) i-a fost acordat lui Iulian Nedea, Simtel. În pandemie, Simtel a sprijinit aplicația 9SOS, primul sistem privat integrat de telemedicină din România, care oferă servicii de asistenţă şi suport persoanelor afectate de COVID-19.

Premiul The most successful business transformation during the Covid-19 period (Cea mai de succes transformare a unui business în perioada pandemiei Covid-19) a mers către Mihai Filip, Techtex. În 2020, compania Techtex, specializată în producția de material sintetic nețesut (spunbond), folosit în fabricarea mobilierului tapițat, dar și la fabricarea materialelor de protecție medicală, inclusiv a măștilor, s-a adaptat rapid la cererea globală de textile medicale și a început să producă măști chirurgicale și măști de protecție.

În urma investițiilor realizate, la mijlocul anului 2020, producția de măști de protecție a crescut la 50 de milioane de măști pe lună, iar cea de halate și combinezoane de protecție la 1,5 milioane, devenind cel mai mare producător român de astfel de echipamente.

Competitorii din acest an sunt antreprenori care au transformat anul pandemiei într-o oportunitate de a se dezvolta, dar şi de a se reinventa. Într-un context atât de provocator, unii s-au regăsit la limita supravieţuirii business-ului, alţii au văzut o oportunitate în adversitate, iar alţii au pivotat noi modele de business. Ne bucurăm că prin acest program, Entrepreneur Of The Year, aflat la a 5-a ediţie, avem prilejul să le recunoaştem meritele, de multe ori extraordinare, şi să le facem cunoscute poveştile, care devin adesea adevărate lecţii de business.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale

Juriul ediției din acest an a fost format din: Ovidiu Sandor, fondator și CEO Mullbery Development, Mihael Bîtu, CEO ING România, Ruxandra Hurezeanu, fondator și CEO Ivatherm, Cristian Rusu, fondator și CEO Casa Rusu, Fady Chreih, CEO Regina Maria. Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Citeste si:

    În cadrul competiției din acest an organizată de EY România, au participat 39 de antreprenori, din peste 15 sectoare de activitate, având împreună o cifră de afaceri de aproape 500 de milioane de euro și un total de peste 5000 de angajați.

    „Ne bucurăm că nu am întrerupt cursul firesc al acestui eveniment și că am continuat tradiţia începută în 2014 când am lansat Entrepreneur of The Year în România. Ne bucurăm că avem România în această competiţie, pe care noi o considerăm cea mai prestigioasă competiţie de antreprenori la nivel mondial(...) Cele 39 de companii includ companii deja consacrate, dar și unele la început de drum. 10 din acestea sunt din domeniul tehnologiei”, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale.

    Citeste si:

      Cei șase finaliști la categoria EY Entrepreneur Of The Year au fost:

      • Horaţiu Ţepeş, Bilka – câștigătorul titlului EY Entrepreneur Of The Year
      • Radu Savopol, 5 To Go
      • Mihai Pohonţu, Amber Studio
      • Adrian Cocan și Mădălina Cocan, Lăptăria cu caimac
      • Vlad Popescu, Norofert
      • Ioan Cocan şi Marius Hanganu, Tremend

      Cele trei premii din categoria Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology au fost acordate antreprenorilor:

      • Mihai Ivaşcu, Modex – câștigător al titlului Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology
      • Raul Popa, TypingDNA – locul al doilea
      • Teodor Blidăruş, FintechOS – locul al treilea

      Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite şi, începând cu 1993, a fost extins la nivel internaţional. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii. România a intrat în competiția internațională începând cu anul 2014.

      Sursa foto: EY România

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Raluca Juncu
      Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Companii »


      Setari Cookie-uri