Credeai ca Irlanda este doar tara pub-urilor, a berii si a whiskey-ului? Afla deci ca insula de smarald, bogata in peisaje verzi, este o destinatie potrivita pentru vacantele in familie, mai ales ca planuiesti sa mergi si cu cei mici. Iar ei vor fi si mai incantati de o calatorie in Irlanda cand o sa le spui ca o sa mergeti in tara spiridusilor verzi.

1. Dublinia, unde te intorci in perioada vikingilor

Dublin, vacanta in Irlanda,

Sursa foto: Dublin/Shutterstock.com

Dublin este o capitala bogata in cultura si istorie, asa ca la muzeul Dublinia copiii vor descoperi lumea vikingilor. Dublinia este un muzeu interactiv in care istoria medievala este decorul sau. Dublinia este deschis intre orele 10.00 si 17.30 din octombrie pana in februarie si intre 10.00 si 18.30 din martie pana in septembrie. Biletul de intrare pentru adulti costa 8,5 euro, iar pentru copii 5,5 euro. Daca sunteti patru persoane (2 adulti si 2 copii), puteti cumpara o bilet pentru familie de 24 euro, dupa cum scrie pe site-ul muzeului.

2. Fabrica de jucarii din Cork

O fabrica de jucarii este paradisul pentru orice copil. Asa ca cei mici vor participa la un workshop si vor invatata sa construiasca soldatei de jucarie.

3. Trinity College cu vestita sa Book of Kells

Considerata universitatea principala a Irlandei, Trinity College se bucura de recunoastere pe plan international datorita continuitatii sale de mai bine de 4 secole, dar si a mintilor deschise si talentate formate aici de-a lungul anilor. In cadrul acestei vizite veti vedea renumita Book of Kells sau Cartea din Kells. Cartea din Kells reprezinta apogeul artei manuscriselor dupa Evanghelii realizate in Britania pre-normanda. Cartea din Kells, cunoscuta si sub numele de Cartea lui Columba, este o Evanghelie manuscrisa, ornata cu ilustratii, realizata de calugari celti in jurul anului 800.

4. Castelul Rock of Cashel

vacanta in Irlanda, obiective turistice Irlanda, atractii Irlanda

Sursa foto: Rock of Cashel/Shutterstock.com

Rock of Cashel este o fortareata care a fost un simbol al puterii regale si a preotilor timp de un mileniu. Fortareata se inalta asupra orasului Cashel, in centrul Irlandei, si este una dintre cele mai impresionante locuri din aceasta tara.

5. Fota Wildlife Park

Fota Wildlife Park este loc in care sunt protejate speciile de animale amenintate cu disparitia. Asa ca micutii tai pot admira mai mult de 70 de specii, printre care girafa, flamingo si zebra.

6. Castelul Blarney

Calatorii vin din intreaga lume la ruinele fostului castel si fac tot posibilul pentru a saruta vestita piatra Blarney in speranta unei elocvente magice, mai ales ca este cunoscut faptul ca nu este la indemana oricui sa sarute aceasta piatra.

7. Ring of Kerry, cea mai renumita ruta a Irlandei

Sursa foto: Ring of Kerry/Shutterstock.com

O vizita la Ring of Kerry, in jurul peninsulei Iveragh, este esentiala pentru a admira peisajele montane din Irlanda. Si nu doar atat. Aici veti fi incantati de fumusetea satelelor pescaresti din zona. O excursie de o zi este suficienta pentru a strabate cea mai renumita ruta a Irlanlnadei si o ocazie buna ca cei mici sa-si inmulteasca cunostintele de geografie.

8. Shannon Heritage

Shannon Heritage este un sat autentic in care poti intra in pielea oamenilor din perioada medievala.

9. Cliffs of Moher

Sursa foto: Cliffs of Moher/Shutterstock.com

Pentru cea mai spectaculoasa panorama, mergeti la Cliffs of Moher. O sa-i auziti si pe cei mici cum vor exclama entuziasmati de locul pe care il vor admira. Imaginea vorbeste de la sine.

10. Fabrica de ciocolata din Dublin

Ce poate fi mai ispititor si pentru adulti, si pentru copii decat o vacanta incheiata cu o vizita dulce? Fabrica de ciocolata este obiectivul turistic cu gust la propriu, unde copiii vor participa la o prezentare despre cum se pregateste ciocolata si la un workshop pentru prepararea diferitelor produse din ciocolata. In acest timp, adultii se pot relaxa servind o ciocolata calda.

Toate aceste locuri le puteti vizita intr-un circuit de familie pus la dispozitie de agentiile de turism. Pentru 8 zile, un circuit in Irlanda costa 1.800 de euro de persoana. Suma acopera biletele de avion dus-intors Bucuresti-Dublin, 7 nopti de cazare la un hotel de 4 stele, pensiune completa din ziua 2 si pana in ziua 8 (inclusiv), toate vizitele din circuit, transport si transferuri si asigurare medicala.

Sursa foto: Irlanda/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »


Setari Cookie-uri