Cum poate fi un oras modern o capitala noroioasa? Kuala Lumpur poate pentru ca asta inseamna in traducere libera, "capitala noroiasa", datorita asezarii acesteia la confluenta raurilor Klang si Gombak. Dar Kuala Lampur este mai mult de atat: este un amestec vibrant intre modern si traditie si probabil singura capitala din lume cu pesteri in interiorul sau.

Kuala Lumpur este capitala Malaeziei si nu va ganditi ca va trebuie cizme de cauciuc pentru a putea fi turist aici. Este unul dintre cele mai vibrante orase din lumea asiatica, cu o infrastructura bine pusa la punct si foarte usor de strabatut la o plimbare placuta de seara. Ce nu trebuie sa ratezi?

Turnuri care combina ultramodernul cu traditionalul islamic

Turnurile gemene Petronas sunt simbolul orasului, iar acestea pot fi vazute aproape de oriunde din Kuala Lumpur. Turnurile pot fi vizitate, insa accesul turistilor este limitat si poate fi facut dupa o programare prealabila. Ceea ce atrage atentia la cele doua turnuri este arhotectura lor, cu numeroase elemente din cultura islamica (religia predominanta a Malaeziei), combinata cu ultramodernul cu traditionalul islamic.

Merita explorate si micile cartiere etnice Little India si Chinatown, unde comunitatile au trait in armonie de-a lungul multor decenii. Fiecare dintre acestea si-au pus amprenta proprie in zona, iar turistii care ajung aici pot negocia preturi si achizitiona numeroase suveniruri, electronice, dar si sa guste din preparatele specifice bucatariilor traditionale.

Sursa foto: littlewormy / Shutterstock.com

Turnul Kuala Lumpur este de asemenea o constructie emblematica a orasului, ce ofera vizitatorilor o vedere panoramica asupra Kuala Lumpur, de la peste 330 metri inaltime. Aici se poate servi cina in cadrul restaurantului rotitor, de unde se poate admira panorama nocturna fascinanta a acestui oras vibrant.

Shopping-ul este o activitate populara in Kuala Lumpur. Orasul abunda in mall-uri si zone de referinta pentru cumparaturi, cum este zona Bukit Bintang, unde este situata marea majoritate a centrelor comerciale, precum si cafenele si restaurante pentru toate gusturile. Kuala Lumpur numara nu mai putin de 66 mall-uri, iar cel mai popular este Suria KLCC, situat chiar la baza turnurilor Petronas.

O capitala vibranta si moderna cu pesteri de vizitat

O dimineata in capitala vibranta din Malaezia o puteti incepe cu o vizita la Palatul Regal, unde accesul vizitatorilor nu este permis dincolo de porti. Pe lista voastra merita sa intre si Monumentul National al Malaeziei, ridicat in memoria eroilor care au luptat impotriva ocupatiei japoneze, dar si pentru abolirea regimului comunist de mai tarziu. Aceasta este urmata de o vizita in Piata Independentei, locul ideal in care veti observa impletirea armonioasa a ultramodernului reprezentat de zgarie-norii impunatori, cu arhitectura istorica a cladiritlor vechi. Acum este momentul sa faceti o oprire la turnurile Petronas pentru o mai buna priveliste asupra acestora si pentru fotografii memorabile.

Sursa foto: Intrarea in Pesterile Batu/Shutterstock.com

V-ati imaginat vreodata ca o sa gasiti pesteri intr-un oras atat de vibrant? Kuala Lumpur se bucura de acest privilegiu, numit Pesterile Batu, loc de veneratie hindusa. Aici, templul principal este construit in interiorul unei pesteri, intr-o zona strajuita de stanci din calcar situata la nord de Kuala Lumpur. Pana la templu aveti de urcat 272 de trepte, timp in care se pot vedea numeroase maimute, care sunt deja obisnuite cu prezenta turistilor in numar foarte mare.

Templul de aici, inchinat lordului hindus Murugan, este unul dintre cele mai populare situri hinduse din afara Indiei. In afara templului este amplasata statuia aurie a lui Murugan, inalta de peste 42 metri. Acesta este un adevarat loc de pelerinaj cu ocazia festivalului Thaipusam, ce are loc in noptile cu luna plina din lunile ianuarie si februarie.

O capitala in care liliecii fac spectacol

In agitatia capitalei malaeziene exista si o rezervatia naturala. Ce-i drept, spre marginea orasului, in partea de sud-vest. Aici se afla Rezervatia Naturala Kuala Selangor, un parc natural cu mlastini si paduri de mangrove, unde vietuiesc licuricii, intr-un numar impresionant. Dupa lasarea serii, rolul lor este sa creeze un spectacol extrem de frumos, unic, datorita luminii emise din abdomenul acestor insecte fascinante.

Sursa foto: Rezervatie in Kuala Lumpur/Shutterstock.com

In cadrul acestui tur veti putea face o croaziera pe unul dintre canale, in timp ce soarele incepe sa apuna, luminile licuricilor incep sa se vada de pe maluri, iar privelistea are cu adevarat o nota de magie. Iar acum putem spune ca ai trait tot ce era necesar din Kuala Lumpur.

O vacanta in Kuala Lumpur poate fi facuta cu Langkawi in circuit de 12 zile. Acesta presupune un cost de 1.600 de euro de persoana, suma care acopera biletele de avion Bucuresti-Kuala Lumpur-Bucuresti si pe cele interne, taxele de aeroport, cazarea de 9 nopti cu mic dejun, toate transferurile si tururile din program, taxele de intrare la obiectivele turistice si transportul intern.

Sursa foto: Kuala Lumpur/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri