"De multe ori, in companiile romanesti ne-am izbit de urmatoarea mentalitate: managerul doreste ca persoana de IT sa fie disponibila non-stop, iar in cazul unei firme de servicii trebuie urmate niste proceduri. In cazul multinationalelor, mentalitatea este orientata catre eficienta si calitatea serviciilor si automat sunt orientate pe directia de externalizare", spune Florin Scarlat.

In cazul multinationalelor mentalitatea este orientata catre eficienta si calitatea serviciilor.

Pe de alta parte, companiile care au externalizat masiv serviciiile de IT in anii de boom ai acestui serviciu, au pierdut expertiza interna. "A fost un boom de externalizare in 2009 in contextul reducerilor de costurilor, insa multe companii nu se gandeau ca externalizarea are o legatura cu strategia de dezvoltare. Au externalizat departamentele, iar ulterior si-au pierdut know-how-ul intern", detaliaza Florin Scarlat. El a infiintat Bit Solutions, companie de consultanta si outsourcing IT, cand avea doar 25 de ani.

Wall-Street.ro continua saptamanal proiectul TV WALL-STREET 360, un format interactiv cu focus pe analiza de business. Saptamana 13-17 octombrie, dedicata externalizarii IT.